Fietsenwinkel.nl opent eerste vernieuwde 'experience store'

Fietsenwinkel.nl heeft in Utrecht zijn eerste volledig gerestylede winkel geopend. Nog voor mei worden alle 42 vestigingen in Nederland, België en Scandinavië verbouwd.

Klanten kunnen in de winkel in Stadion Galgenwaard naast e-bikes en stadsfietsen nu ook terecht voor racefietsen, mountainbikes en speed-pedelecs. Utrecht is daarmee de eerste van acht winkels die een ‘sportief karakter’ krijgen. Vijf daarvan komen in Nederland en drie in België.

De nieuwe winkel wordt door ceo Davy Louwers van Fietsenwinkel.nl omschrijven als ‘het vlaggenschip van onze sportieve collectie en een echte experience store’. “Klanten die op zoek zijn naar een bijzondere racefiets, mountainbike of e-bike weten wat ze willen, hebben zich vaak al op ons online platform georiënteerd en zijn bereid om een zekere afstand te reizen om hun fiets te zien, aan te raken en uit te proberen voordat ze ‘m kopen.”

De winkel beschikt over een showroom van zo’n vierhonderd vierkante meter. Daarnaast is er een informatiezuil, waar klanten toegang hebben tot het volledige online assortiment. Ook kunnen ze bij het fietsservicepunt terecht voor reparatie, waarbij Fietsenwinkel.nl bij wijze van proef gestart is met vervangend vervoer in de vorm van een leenfiets.

Fietsenwinkel.nl werkt aan een strategische kanteling, waarbij het prijsvechtersimago wordt ingeruild voor een servicepropositie. Die keuze is onder meer ingegeven door de stormachtige groei van e-bikes, vertelde Louwers onlangs aan RetailTrends. “Een e-bike vraagt gemiddeld drie à vier keer meer servicetijd dan een gewone fiets.”
 

Reacties 1


Bram Bosch 13 apr, 07:55

42 vestigingen in 3 landen klinkt niet als een fietsenwinkel om de hoek. Welkom in de echte wereld van de superspecialisten.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!