Lidl opent 'bijvriendelijke' winkel in Nederland

Lidl opent binnenkort in Huizen een winkel die moet bijdragen aan het behoud van de bijenpopulatie. Het is voor het eerst dat de discounter een ‘bijvriendelijke’ vestiging opent. 

De winkel in huizen heeft onder meer een bijenhotel, veel groen in de omgeving en ook op het dak. Met die groenvoorzieningen worden bijen aangetrokken. Daarnaast stelt de supermarktketen klanten in staan statiegeld te doneren voor het behoud van de bijenpopulatie. Met het geld worden in heel Nederland bijvriendelijke bomen geplant.

Lidl werkt naar eigen zeggen al anderhalf jaar aan het welzijn van bijen, door onder meer gewasbeschermingsmiddelen te verminderen en meer bloemrijke gebieden te creëren. De supermarktketen werkt daarvoor samen met project Nederland Zoemt, dat zich inzet voor bescherming van bijen.

Lidl is niet de eerste retailer die zich sterk maakt voor behoud van bijen. Eerder kondigden Albert Heijn en Jumbo al stappen aan, onder meer door over te stappen op groenten en fruit die minder schadelijk zijn voor de insecten. 

 


Changemakers in Retail op 23 mei
Changemakers in Retail is een event van RetailTrends over verandering en kansen. Staan voor product, merk, consument, werknemers en de wereld biedt kansen voor groei en onderscheidend vermogen. Waar kan jouw bedrijf het verschil maken? Kom donderdag 23 mei 2019 naar de Metaal Kathedraal in Utrecht en ontmoet pioniers en krijg praktische handvatten voor nieuwe businessmodellen, innovatie en leiderschap. Ga naar de website voor meer informatie en om je aan te melden: changemakersinretail.nl.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!