Aldi en Lidl komen duur uit boodschappentest

Aldi en Lidl komen duur uit boodschappentest

Consumenten zijn voor hun boodschappen het goedkoopst uit bij supermarktketen Dirk. Bij Aldi en Lidl valt de rekening het hoogst uit, blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van tv-programma Kassa.

Kassa heeft bij zes supermarkten 27 producten gekocht die een gemiddeld gezin wel eens in huis haalt. Daarbij is steeds gekeken naar de goedkoopste die artikelen. Bij Dirk viel de rekening met 42,25 euro het laagst uit, gevolgd door Jumbo met 42,90. Bij Lidl en Aldi was het bedrag met 46,97 en 47,51 het hoogst. Plus en Albert Heijn staan met respectievelijk 44,31 en 46,18 euro in de middenmoot.

Aldi stelt in een reactie dat door de huidige opzet van de test de prijs-kwaliteitverhouding van producten is losgelaten. “Er wordt slechts naar de prijs gekeken, dat betreuren we.” Lidl zegt dat appels met peren worden vergeleken. "De klant krijgt op deze manier geen eerlijk beeld geschetst." 


 

Reacties

Uit andere artikelen over deze kwestie blijkt dat de klant bij Aldi en Lidl voor dat hogere bedrag wel een betere kwaliteit krijgt dan bij de goedkoopste producten van andere formules. Het zoveelste bewijs dat je met marktonderzoek alles aan kunt tonen wat je aan wilt tonen ....

Geplaatst door Jan Janssen op 15 april 2019 om 11:25

Ach, Kassa...... weer zo'n flut programma van de Vara, alleen maar voor de kijkcijfers, valt nog mee dat ze er niet bij zeggen dat vooral FVD stemmers naar Aldi & Lidl gaan.
Leon Dorsey

Geplaatst door Leon Dorsey op 15 april 2019 om 12:40

De beste kwaliteit groente en fruit vind je wel voor de laagste prijs bij Lidl. En ook het wasmiddel formil is de beste kwaliteit en grootste fles voor een hele grote fles en de laagste prijs. Je moet wel zelf weten wat je waar koopt.ik vertrouw altijd op de onderzoeken van de consumentenbond en de daar vaar ik wel bij.

Geplaatst door Diny Vredeveld op 16 april 2019 om 08:42

Weer zo'n test waarvan de uitslag niet kan kloppen. Bij veel supermarkten verschillen de prijzen per vestiging. Met statistieken en rekenmethodes worden de meeste "fouten" gemaakt. Denk maar aan de rekenmethodes van onze regering waarvan de uitkomst is dat iedereen er op vooruit gaat. Als ik de prijzen zelf vergelijk kom ik met de producten die ik koop het voordeligst bij de aldi uit.

Geplaatst door sjaak Hoogenboom op 16 april 2019 om 12:21

Supermarkt DIRK is geen landelijke supermarkt dus wel landelijke vergelijkingen maken en dan nog is voor mij Lidl de goedkoopste met zeer goede kwaliteits producten

Geplaatst door chris Krijger op 16 april 2019 om 13:55

Wanneer komt het op TV dan?

Geplaatst door Stefan Vd Berg op 25 april 2019 om 13:13

klopt wel dat lidl duurder is geworden het zij met hun paturain (nep) etc overal 2 a 10cent erop bijna

Geplaatst door Maaike Huizen op 15 mei 2019 om 13:50

Als de kwaliteit vergeleken wordt en dan de prijs dan wint de Lidl.... zeker weten

Geplaatst door Miriam Vogelsangs op 30 juni 2019 om 15:43

Aldi heeft sinds de BTW verhoging zijn prijzen drie dubbel verhoogt voor sommige produkten, er is niets goedkoper geworden, ze denken dat de klant gek is, of voor de zelfde prijs minder inhoud b.v aardbeien ja Aldi dat is jammer ik ga maar Deen en Dirkk o.a een stuk goedkoper en vaak betere kwaliteit, en niet op of over datum zoals nog al eens voorkomt en zo in de schappen staat, en dat overdreven gemaakte goedemorgen door personeel is ook irritant..

Geplaatst door Peter Fruitig op 17 augustus 2019 om 12:32

Ik stap over van de Aldi naar Lidl , dichter bij huis , betere service en 5 euro goedkoper bij 10 verschillende producten per 40 euro per week , dat is een hoop geld op JAARBASIS , daarnaast is de winkel SCHONER .

Geplaatst door Antoine Bosch op 10 oktober 2019 om 16:08

Laatste nieuws

RetailTrends