Aldi en Lidl komen duur uit boodschappentest

Aldi en Lidl komen duur uit boodschappentest

Consumenten zijn voor hun boodschappen het goedkoopst uit bij supermarktketen Dirk. Bij Aldi en Lidl valt de rekening het hoogst uit, blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van tv-programma Kassa.

Kassa heeft bij zes supermarkten 27 producten gekocht die een gemiddeld gezin wel eens in huis haalt. Daarbij is steeds gekeken naar de goedkoopste die artikelen. Bij Dirk viel de rekening met 42,25 euro het laagst uit, gevolgd door Jumbo met 42,90. Bij Lidl en Aldi was het bedrag met 46,97 en 47,51 het hoogst. Plus en Albert Heijn staan met respectievelijk 44,31 en 46,18 euro in de middenmoot.

Aldi stelt in een reactie dat door de huidige opzet van de test de prijs-kwaliteitverhouding van producten is losgelaten. “Er wordt slechts naar de prijs gekeken, dat betreuren we.” Lidl zegt dat appels met peren worden vergeleken. "De klant krijgt op deze manier geen eerlijk beeld geschetst." 


 

Reacties 10


Jan Janssen 15 apr, 11:25

Uit andere artikelen over deze kwestie blijkt dat de klant bij Aldi en Lidl voor dat hogere bedrag wel een betere kwaliteit krijgt dan bij de goedkoopste producten van andere formules. Het zoveelste bewijs dat je met marktonderzoek alles aan kunt tonen wat je aan wilt tonen ....


Leon Dorsey 15 apr, 12:40

Ach, Kassa...... weer zo'n flut programma van de Vara, alleen maar voor de kijkcijfers, valt nog mee dat ze er niet bij zeggen dat vooral FVD stemmers naar Aldi & Lidl gaan.
Leon Dorsey


Diny Vredeveld 16 apr, 08:42

De beste kwaliteit groente en fruit vind je wel voor de laagste prijs bij Lidl. En ook het wasmiddel formil is de beste kwaliteit en grootste fles voor een hele grote fles en de laagste prijs. Je moet wel zelf weten wat je waar koopt.ik vertrouw altijd op de onderzoeken van de consumentenbond en de daar vaar ik wel bij.


sjaak Hoogenboom 16 apr, 12:21

Weer zo'n test waarvan de uitslag niet kan kloppen. Bij veel supermarkten verschillen de prijzen per vestiging. Met statistieken en rekenmethodes worden de meeste "fouten" gemaakt. Denk maar aan de rekenmethodes van onze regering waarvan de uitkomst is dat iedereen er op vooruit gaat. Als ik de prijzen zelf vergelijk kom ik met de producten die ik koop het voordeligst bij de aldi uit.


chris Krijger 16 apr, 13:55

Supermarkt DIRK is geen landelijke supermarkt dus wel landelijke vergelijkingen maken en dan nog is voor mij Lidl de goedkoopste met zeer goede kwaliteits producten


Stefan Vd Berg 25 apr, 13:13

Wanneer komt het op TV dan?


Maaike Huizen 15 mei, 13:50

klopt wel dat lidl duurder is geworden het zij met hun paturain (nep) etc overal 2 a 10cent erop bijna


Miriam Vogelsangs 30 jun, 15:43

Als de kwaliteit vergeleken wordt en dan de prijs dan wint de Lidl.... zeker weten


Peter Fruitig 17 aug, 12:32

Aldi heeft sinds de BTW verhoging zijn prijzen drie dubbel verhoogt voor sommige produkten, er is niets goedkoper geworden, ze denken dat de klant gek is, of voor de zelfde prijs minder inhoud b.v aardbeien ja Aldi dat is jammer ik ga maar Deen en Dirkk o.a een stuk goedkoper en vaak betere kwaliteit, en niet op of over datum zoals nog al eens voorkomt en zo in de schappen staat, en dat overdreven gemaakte goedemorgen door personeel is ook irritant..


Antoine Bosch 10 okt, 16:08

Ik stap over van de Aldi naar Lidl , dichter bij huis , betere service en 5 euro goedkoper bij 10 verschillende producten per 40 euro per week , dat is een hoop geld op JAARBASIS , daarnaast is de winkel SCHONER .

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!