Miller & Monroe op rand van faillissement

Miller & Monroe op rand van faillissement

Vidrea Retail heeft maandag uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Amsterdam. De winkels blijven voorlopig geopend.

De directie van het modebedrijf hoopt door de surseance tijd te krijgen om, samen met de nog te benoemen bewindvoerder, een faillissement te voorkomen. Het bedrijf is de afgelopen maanden naar eigen zeggen in moeilijkheden gekomen doordat de Duitse tak op 1 maart uitstel van betaling heeft gekregen. Dit was volgens Vidrea noodzakelijk gezien de gevolgen voor de Duitse zusterorganisatie van het eerdere faillissement van de vorige eigenaar Sempione Fashion in Zwitserland. 

Vidrea verwijst verder naar ‘een negatief artikel’ over het bedrijf in het FD, vorige maand, dat de positie van het bedrijf snel verder zou hebben verzwakt. Leveranciers eisten daardoor onmiddellijke betaling van rekeningen. Vervolgens zegde huisbank ABN Amro eind vorige week de rekening-courantfaciliteit op.

Vidrea groeide door overnames in Nederland, Duitsland en Oostenrijk razendsnel uit tot een modebedrijf met honderden winkels. Vorige maand nog werd modeketen Bonita overgenomen van de Duitse eigenaar Tom Tailor. Eerder voegde het bedrijf de Nederlandse en Duitse winkels van Charles Vögele en modeketen Witteveen toe aan zijn portfolio. Regelmatig kwam het bedrijf in opspraak, omdat leveranciers en pandverhuurders stelselmatig te laat zouden worden betaald. Verschillende schuldeisers vroegen al het faillissement aan voor het modebedrijf. 
 

Reacties

Het ligt natuurlijk altijd ergens anders aan dan je eigen fouten. Nu is het weer het Financieel Dagblad (dat natuurlijk niets anders doet dan waar hun abonnees hen voor betalen, en anders zijn het wel de bekende 'uitdagende marktomstandigheden'.
Wat dat laatste betreft, toen ik weifelde over voortzetting van een mijn carrière in het leger, of terug naar V&D, zei de directeur van V&D Groningen: Als u bang bent u te vervelen in het leger, ik biedt u oorlog, elke dag opnieuw! Tja, dáár had hij wel gelijk in!
Helaas zijn te veel retailers te veel van de wachtende soort!

Geplaatst door R.H. Koornstra op 16 april 2019 om 17:22

...en we weten allemaal hoe " de oorlog" voor V&D is afgelopen.
Hè Reinder Kooistra?

Geplaatst door Gerard van Gummigalgen op 16 april 2019 om 18:59

Aan n dood paard trekken.

Geplaatst door Frits Vries op 16 april 2019 om 21:56

V&D heeft de oorlog niet overleefd en zich mooi omver laten schieten. Dat gaat helaas met nog veel retailers gebeuren.

Geplaatst door Ton Kuys op 17 april 2019 om 06:49

Wanbeleid. Die Hes betaalt nooit.

Geplaatst door Bart Nooitgedacht op 17 april 2019 om 10:52

De ‘mode’familie Hes is al jaren bezig met dit soort praktijken! Ikzelf doe zaken met enkele leveranciers die ook voor Hes werken, werkten voor zijn vroegere probeersels (zoals Skooter en daarvoor zijn eigen winkels). Keer op keer kommer en kwel! Naar de leveranciers stuurt hij voortaan personeel (zelf durft ie niet meer want ik denk dat hij er niet levend vanaf komt als hij zijn gezicht laat zien). Tevens heb ik contact met toeleveranciers die bijvoorbeeld etiketten, kledinghoezen leveren. Een factuur van een lullige 4500€ van september 2018 wordt door deze ‘modefamilie’ niet eens betaald! Aanpakken deze klootzakken, en keihard ook!

Geplaatst door Micha Meulbroek op 18 april 2019 om 21:25

Laatste nieuws

RetailTrends