Ahold Delhaize kampt met grote staking in de VS

Ahold Delhaize kampt met grote staking in de VS

Ruim 31 duizend medewerkers van supermarktketen Stop & Shop hebben afgelopen week het werk neergelegd. Een deel van de winkels heeft zijn deuren tijdelijk moeten sluiten.

De medewerkers protesteerden vanwege de in hun ogen te lage lonen en te hoge verzekeringspremies. De staking raakte 240 van de in totaal ruim vierhonderd winkels van Stop & Shop, dat onderdeel is van Ahold Delhaize. Hoeveel daarvan daadwerkelijk hebben moeten sluiten, is niet duidelijk. Stop & Shop heeft kantoorpersoneel naar de winkels gestuurd om die snel te kunnen heropenen. Het zou gaan om de grootste staking in de Amerikaanse retail in zestien jaar tijd.

Stop & Shop kwam onlangs al met een voorstel voor een loonsverhoging, maar voor vakbond UFCW was die niet hoog genoeg. De retailer heeft via een verklaring van topman Mark McGowan laten weten dat de eisen van de vakbond niet haalbaar zijn en leiden tot hogere prijzen voor de consument.

Stop & Shop heeft vestigingen in de staten New York, New England en New Jersey. In totaal werken er meer dan zestigduizend mensen bij de formule.

Reacties 1


Bert Ysfogel 16 apr, 13:18

Grappig (of eigenlijk toch niet) het zijn niet de megasalarissen en bonussen van het management en de winsten van de aandeelhouders die tot hoge prijzen voor consument lijden, maar verhoging loon van de allerminst verdienenden die "verschrikkelijk uitpakken" voor de consument.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!