Spar University haalt tabak uit de schappen

Spar University verkoopt vanaf eind volgende maand geen rookwaren meer in zijn negen winkels. Daarmee is de studentenformule naar eigen zeggen de eerste Nederlandse retailer bij wie tabak overal uit de schappen verdwijnt.

Bij twee van de negen vestigingen op universiteiten en hogescholen werd al geen tabak verkocht en volgende maand volgen de overige locaties. De stap past naar eigen zeggen bij het creëren van een rookvrije generatie. Bovendien moeten campusterreinen van onderwijsinstellingen per 1 augustus 2020 volledig rookvrij zijn, als gevolg van een wijziging in de tabakswet.

Uit recent onderzoek van Spar University bleek dat 55 procent van de studenten vaker verleid wil worden met gezonde producten. Om dat te kunnen doen is het stoppen met tabaksverkoop een noodzakelijk stap, stelt de formule. Bovendien gaf 72 procent aan blij te zijn als sigaretten uit de schappen worden gehaald.

Spar neemt ook bij zijn overige formats maatregelen omtrent tabaksverkoop. Vooruitlopend op het uitstalverbod dat in 2020 van kracht zal gaan, haalt de supermarktketen bij zijn buurt- en enjoywinkels de tabaks- en rookwaren uit het zicht. De tabaksmeubelen worden in het tweede
kwartaal van dit jaar afgesloten met deuren. De city-winkels volgen later in 2019.

Lidl maakte vorig jaar al bekend te stoppen met sigarettenverkoop, waarvoor de supermarktketen zichzelf tot 2022 de tijd geeft. Kruidvat en Trekpleister hebben uiterlijk eind dit jaar alle tabak uit de schappen gehaald.
 

Reacties 1


Ton Wurtz 21 apr, 09:36

https://www.npo3.nl/confessies-van-een-supermarkt-test

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!