Saks Off 5th vertrekt uit Nederland

De winkels van Saks Off 5th in Amsterdam en Rotterdam sluiten deze zomer hun deuren. De zusterketen van Hudson’s Bay is inmiddels een opheffingsuitverkoop gestart.

Saks Off 5th stelt ‘een nieuwe weg’ in te slaan en daarom al zijn vestigingen in Nederland en Duitsland te sluiten. Naast Amsterdam en Rotterdam verdwijnt de formule uit Düsseldorf, Frankurt, Bonn, Stutgart, Wiesbaden en Heidelberg. De winkels blijven nog uiterlijk tot eind juni geopend en bieden tot die tijd kortingen van dertig tot veertig procent.

Saks Off 5th opende in september 2017 zijn eerste Nederlandse winkel, in de kelder van het warenhuis van Hudson’s Bay. Twee maanden later volgde een vestiging in de Amsterdamse Kalverpassage. Klanten konden er terecht voor een wisselend assortiment van premium merken, die standaard tot zestig procent in prijs zijn verlaagd. Plannen voor meer vestigingen in de nabijheid van Hudson’s Bay waren er vooralsnog niet.

Hudson’s Bay heeft momenteel vijftien warenhuizen in Nederland, maar overweegt die mogelijk nog dit jaar te sluiten. De verliezen zouden volgens moederbedrijf Karstadt anders oplopen tot een miljard euro in 2028. De retailer probeert naar verluidt het tij nog te keren door huurverlagingen te bedingen in ruil voor minder meters, maar vastgoedeigenaren zouden daar niet aan willen meewerken.
 

Reacties 2


Matthieu Vinkesteyn 17 apr, 11:52

Zoals de Spanjaarden zeggen: "c'est un fiasco".....


Willem Venemans 17 apr, 14:26

Had V&D destijds niet dezelfde strategie, minder meters en lagere huren? Is hetzelfde verhaal....

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!