Jumbo: 'De omzet en marges van Emté vielen tegen'

Jumbo: 'De omzet en marges van Emté vielen tegen'

De overname van de supermarkten van Emté is een behoorlijke kluif voor Jumbo. De overgebleven winkels waren er slechter aan toe dan de supermarktketen op basis van boekenonderzoek had berekend. “De omzet en marges vielen tegen”, zegt cfo Ton van Veen tegen het FD

Toch zegt Jumbo, dat Emté vorig jaar overnam, tevreden zijn met de aankoop. Inmiddels zijn er zo’n vijftig winkels omgebouwd en de rest van de winkels volgt de komende maanden. “Zodra we een Emté hebben omgebouwd naar Jumbo stijgt de omzet gemiddeld met vijftien procent”, stelt Van Veen. “Natuurlijk niet van de één op de andere dag, maar na verloop van tijd.” 

Het aantal winkels van de supermarktketen is fors gestegen. Halverwege volgende maand moet de teller op 650 staan en eind van het jaar op 675. “Ik ben blij als het op 1 juni klaar is en alles Jumbo is.”

Van Veen stelt dat er de komende tijd meer uitbreidingsplannen voor Jumbo op de planning staan. Zo wil de supermarktketen online verder groeien en zijn Jumbo City-concept verdubbelen. Er zijn na twee jaar zes van dit soort gemakswinkels te vinden, waardoor het groeitempo tot nu toe relatief laag ligt. Er moeten meer locaties bijkomen, bijvoorbeeld op drukke plekken als stations en binnensteden.  

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!