Miller & Monroe krijgt uitstel van betaling

Miller & Monroe krijgt uitstel van betaling

Aan Vidrea Retail is woensdag door de rechtbank in Utrecht uitstel van betaling verleend. Marie-José Cools is aangesteld als bewindvoerder van het modebedrijf.

De kledingwinkels van het bedrijf blijven voorlopig geopend. De directie hoopt via de surseance samen met de bewindvoerder een faillissement te kunnen voorkomen. De problemen zijn naar eigen zeggen veroorzaakt door de situatie in Duitsland, waar eerder al uitstel van betaling werd aangevraagd. Daarnaast wijst het modebedrijf op negatieve berichtgeving in de media, die ertoe zou hebben geleid dat leveranciers onmiddellijke betaling eisten en ABM Amro zijn steun introk.

Onder Vidrea vallen modeketens Miller & Monroe en Witteveen. Daarnaast werd vorige maand Bonita overgenomen van Tom Tailor. Het bedrijf groeide dankzij overname van locaties van Charles Vögele in rap tempo uit tot een grote speler in Nederland en Duitsland. 
 

Reacties

De situatie is veroorzaakt door enkel en alleen het toedoen van de familie Hes. Al jaren dit soort praktijken. Grootheidswaanzin! Als je een leverancier van plastic kledinghoezen voor 4.500€ spul laat leveren in september 2018 (voor de duidelijkheid, ik ben die leverancier niet), en in april 2019 moet die leverancier van kledinghoezen een incassobureau inschakelen om zijn centen te krijgen? Tja dan kan ik veel lelijke woorden gebruiken maar ben je voor mij 0.0.

Mocht de familie Hes dit lezen dan mogen ze mij ten alle tijde mailen, krijgen ze precies te horen van wie ik weet dat ze nog geld tegoed hebben (fabrikanten, transportbedrijven, toeleveranciers).

Dit soort bedrog moet stoppen!

Geplaatst door Micha M op 18 april 2019 om 21:36

Laatste nieuws

RetailTrends