Winkelketen Via Mio op de fles

Winkelketen Via Mio op de fles

De Leidse winkelketen Via Mio heeft faillissement aangevraagd. De winkels en webshop blijven vooralsnog open en ook het eigen merk Moscow blijft voor nu verkrijgbaar. Het bijbehorende restaurant Moscow at Sea is per direct gesloten.

Via Mio is van oorsprong een Leidse winkelketen en opgericht door Ron van der Wild. Er zijn in totaal zes winkels in onder meer Leiden, Hilversum en Lisse. Twee jaar geleden opende Van der Wild zijn flagshipstore in de Catharinasteeg in Leiden. Toen ging het gerucht dat hij daarvan af had willen zien. Van der Wild bevestigt dat gerucht tegenover Sleutelstad. “Het heeft vier jaar langer geduurd voordat de steeg klaar was. Ondertussen zag ik de markt veranderen en vroeg ik me af hoe ik 1800 vierkante meter zou kunnen vullen met kleding”, vertelt Van der Wild.

Door het faillissement verliezen tientallen medewerkers van Via Mio hun baan. Van der Wild verwacht dat het faillissement de komende dagen wordt uitgesproken door de rechtbank. 


Op 14 mei organiseert RetailTrends in samenwerking met Vastgoedjournaal een Business Meeting waar de gevolgen van een faillissement voor de vastgoedeigenaar onder de loep worden genomen door verschillende experts. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Reacties 2


ikke weet het 23 apr, 17:46

oh oh oh wat gaat de economie toch goed


Serge Van der poorten 23 apr, 20:22

Als kledingspecialist kan ik maar één gouden raad geven: Een kledingwinkel waarvan het kledingaanbod hoofdzakelijk bestaat uit merken die je overal vind (online en eigen winkels bvb. Superdry) zal sowieso moeten verdwijnen. Wees origineel en ontwerp je eigen merk of koop rechtstreeks aan in Parijs. Anders heb je binnen afzienbare tijd geen bestaansrecht meer...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!