123inkt.nl wint definitief van HP in juridische strijd

123inkt.nl wint definitief van HP in juridische strijd

De Nederlandse webwinkel 123inkt.nl heeft geen inbreuk gemaakt op een octrooi van HP op cartridges. Dat heeft de Hoge Raad deze week besloten, waarmee een jarenlang slepend conflict tussen beide partijen ten einde komt.

HP sleepte 123inkt.nl in december 2014 voor het eerst voor de rechter. De Amerikaanse fabrikant stelde dat de chips op cartridges van het huismerk van de webshop inbreuk maakten op een octrooi van HP. Die zouden te veel overeenkomsten hebben met de geheugenchips op HP-cartridges. 123inkt.nl stelde van het begin af aan dat het patent van de printerfabrikant ‘niet nieuw en niet innovatief’ was, en dat HP het octrooirecht misbruikte om een monopolie te verkrijgen.

HP verloor in 2015 en 2017 al zaken bij de rechtbank en het gerechtshof. Met de beslissing van de Hoge Raad is het octrooi van HP op de chip definitief vernietigd. “Ik ben blij met deze uitspraak van de Hoge Raad, waardoor definitief duidelijk is dat wat wij doen, gewoon mag”, stelt directeur Gerben Kreuning van 123inkt.nl in een reactie. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!