'Steeds meer Nederlandse consumenten kiezen biologisch'

'Steeds meer Nederlandse consumenten kiezen biologisch'

71 procent van de Nederlandse consumenten kiest gedeeltelijk voor biologische producten tijdens het boodschappen doen. Dat blijkt uit onderzoek van Ruigrok NetPanel in opdracht van Bionext. Voor consumenten zijn zorg voor het milieu en een breder assortiment de belangrijkste redenen om biologisch eten aan te schaffen.

Zeven op de tien consumenten koopt een deel van zijn boodschappen nu biologisch, stelt het onderzoek. Bijna de helft van de groep die dit doet, kiest hier steeds vaker voor dan voorheen. Naast bewuster omgaan met het milieu en een groter aanbod aan biologische producten, zijn ook gezondheid en smaak redenen om voor biologisch te kiezen.

Vorig jaar bleek al dat in 2017 de omzet van biologische producten in Nederland met vijf procent groeide naar ruim anderhalf miljard euro. De stijging was vooral te danken aan de groei in Nederlandse supermarkten, waar de biologische omzet met zes procent steeg tot 778,9 miljoen euro.
 

Reacties 1


Henk Ermes 6 mei, 21:36

Nou dat geloof ik niet, de meeste consumenten gaan voor het goedkoopste product,alleen is er in vele gevallen alleen maar een "fairtrade" product,en dan moet je het wel nemen, want eerlijk gezegd is het een grote oplichters bende, ik heb in Bolivia onderzocht of die koffieboeren een hogere prijs krijgen, zij verklaren vanaf 2016 dezelfde prijs te krijgen, wat ze wel verklaren is dat de inkopers van koffie die subsidie krijgen maar de boeren zelf geen "rooie cent" meer, ze verbouwen het ook nog steeds hetzelfde, vandaar dat het een oplichtersbende is, maar in Nederland dichtbij idem, er zijn maar weinig boeren die hun koeien buiten laten grazen en toch staat er op elk melkproduct gemaakt van "weidemelk" in Duitsland en België idem dito!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!