Verkoop van Bonita nog wankel

De verkoop van Bonita aan het Nederlandse modehuis Victory & Dreams is nog onzeker. De bank heeft de verkoop nog niet goedgekeurd. Daarmee komt ook de toekomst van moederbedrijf Tom Tailor in het gedrang.

De overname door Victory & Dreams zou voornamelijk haperen doordat de lening van de bank nog niet rond is. Ook wordt er gediscussieerd over hoe hoog de bijdrage van de Chinese investeringsmaatschappij Fosun moet zijn.

Als de verkoop niet doorgaat, moet Tom Tailor de volledige merkwaarde van het bedrijf van 184,5 miljoen euro afschrijven. Het is daarom des te belangrijker dat Bonita snel gescheiden wordt van het moederbedrijf.

Victory & Dreams meldde zich in maart als koper voor Bonita. Het bedrijf heeft onder meer Witteveen en Miller & Monroe onder zijn hoede. Het bedrijf verkeert sinds vorige maand in surseance van betaling.

Reacties 2


Reinder Koornstra 17 mei, 11:14

Het zou jammer zijn als ook deze formule uit Nederland verdwijnt, maar het lijkt erop dat ook banken door hebben dat de praktijk om winkels zélf tot product te maken uiteindelijk leidt tot hun ondergang!


OLivEr K 29 jul, 21:02

Kansloos management onder leiding van lex hes van miller&monroe. Bonita zoek beter een andere koper met visie. Miller & monroe is al tijden failliet. Groeten een gedupeerde miller &monroe express/huis transporteur

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!