Nieuwe Intertoys hoopt dit jaar weer winstgevend te zijn

Nieuwe Intertoys hoopt dit jaar weer winstgevend te zijn

Intertoys-topman Roland Armbruster hoopt dat de speelgoedketen dit jaar weer winstgevend is. "En anders volgend jaar." Dat zegt hij in een interview met RetailTrends.

Intertoys ging in februari failliet. De Portugese investeringsmaatschappij Green Swan nam de speelgoedketen in maart over. Onder de nieuwe eigenaar wordt ingezet op beleving, met onder meer escaperooms, een karaokebar en een ruimte om verjaardagsfeestjes te vieren. "En we willen dat kinderen het speelgoed in de winkel kunnen uitproberen. Aanraken is gewenst, niet verboden."

Intertoys hoopt onderscheidend te zijn met een huismerk en wil daarnaast alleen nog A-merken verkopen, zoals Lego, Playmobil en Mattel. "Die B-, C-, D-merken moeten we niet meer hebben. Geen tweehonderd of driehonderd merken die niemand kent, maar waar je wel mee moet onderhandelen." Online wordt het aanbod uitgebreid en wil Intertoys 'prijsconcurrerender' worden. Vanaf 1 juni is de klantenservice doordeweeks 's avonds langer open en kunnen klanten er ook op zondag terecht.

Het nieuwe Intertoys heeft ruim tweehonderd winkels, waarvan 132 eigen winkels. Met zo'n 75 franchisers is een akkoord gesloten. Begin juni houdt Intertoys een feestweek. In alle winkels krijgen klanten dan een voorproefje van het nieuwe concept. 19 juni wordt in het Utrechtse winkelcentrum The Wall de Intertoys Experience Store geopend. Het duurt zo'n drie maanden, denkt Armbruster, dat in alle winkels vernieuwingen zijn doorgevoerd.

Reacties 10


Anne Ummels 22 mei, 09:04

Vorig jaar november heeft ie ook gezegd dat Intertoys dit jaar in de zwarte cijfers zou komen.
Kijk wat er gebeurd is. Meer dan 3000 mensen op straat.
De winkels die nog open zijn halen nog geen 75 procent van de omzet van vorig jaar.
Eerst zien dan geloven. Altijd maar mooie praatjes.


A. Zijnzeiker 22 mei, 10:31

De grootste fout is het zelfde management laten zitten. Dit zijn idd dezelfde poppetjes, met het zelfde ongeloofwaardige verhaal. Ze hopen al heel lang... met alleen A-merken ga je het ook niet redden want dat wordt overal verkocht. Geen visie, geen speelgoed ervaring, geen inkoopkennis, geen beleid. Zo is het voor eind 2019, weer einde verhaal.


ikke weet het 22 mei, 14:00

Inderdaad met de A-merken kun je het niet redden, dit zijn veelal over het paard getilde merken, die het door hun naamsbekendheid goed doen.
Zoals o.a. Lego, Playmobil, maar als winkelier ben je hiermee vaak te duur, terwijl de marges op dit soort merken maar heel klein zijn.
Verder de A-B merken zoals een Hasbro en Mattel die hebben de zelfstandige winkels laten stikken .
En wat gebeurt er, de consument heeft in de winkels bijna geen keus meer, nee dit soort merken gaat voor container verkopen aan discounters.
Wanneer je dan over de beurs in Neurenberg loopt, dan verbaasd het mij elke keer weer hoeveel mensen er van deze firma's aanwezig zijn.
Ik snap niet wat deze mensen de rest van het jaar doen, de winkeliers zien ze in ieder geval niet meer.
Gelukkig blijven er nog verschillende zelfstandige winkels over die NERGENS bij aangesloten zijn, en hun eigen collectie en succes bepalen.
ik noem hier maar eens een paar namen .
Visser Speelgoed in Goes, Van der Doelen in Heesch, Rommers speelgoed in Sint Willibrord de Speelgoedwinkel in Veldhoven, Jovi Toys Rosmalen, de Gestelse Bazar in Eindhoven , Speelgoedeiland Zwolle , de Vlinder in Eindhoven en zo zijn er nog wel meer .


Sander Melis 22 mei, 17:27

Franchisers die zich aan gaan sluiten bij Euretco zijn slim bezig! Dat gaat hem worden de komende jaren..


ikke weet het 22 mei, 17:49

Wat heeft Euretco hen te bieden dan ??
Zij hebben al jaren geen speelgoed divisie meer .
Zij hebben alleen een ( goed ) delcrede systeem.

Geen speelgoedinkopers e.d., en om dit weer op te zetten zal toch enige tijd in beslag nemen.

Of moeten ze het oudzeer van Intertoys, Blokker, Bart Smit, Toys XL erbij gaan betrekken ???


Ted van Es 22 mei, 21:46

Kansloos verhaal.....enne veel plezier met de A-merken.....


Joyjoy Kansloos 23 mei, 09:10

Intertoys een bedrijf dat tot 3 jaar terug 30 jaar winst draaide en toen moest zonodig naar A'dam verhuisd worden met een 7 koppige directie!!! DE toenmalige kennis verdween allemaal en personeelsbestand verdubbelde!!! In 2,5 jaar tijd werd deze goed lopende organisatie de nek omgedraaid, knap staaltje mismanagement. En nu doorgaan met alleen A merken?? En de trends niet volgen? Kansloos


Een Nummer 23 mei, 22:27

Ik heb 10 jaar gewerkt voor Bart Smit, tot we over genomen werden door intertoys!! Wat een fout was dat!!!! Bij Bart Smit dacht je maar een nr te zijn, maar bij intertoys was je niet eens een nummer. Je was vervangbaar! Voor jou 100 anderen. Je moest een winkel runnen met 16 jarige die gewoon naar school gaan. Neem maar stagelopers aan was de regel! Ik ben er nu uitgewerkt want ik was te duur!! Nu staat de winkel zonder leidinggevende en een groepje van 18 jarige .. ik wens ze succes!! Vooral met de feestdagen.


Een Nummer 23 mei, 22:31

En dan heb ik het nog niet eens gehad over het hoofdkantoor! Stelletje prutsers bij elkaar. Klantenservice zonder warenkennis.
Urenlange discussies met klanten omdat je je aan de regels moet houden en klantenservice zet je gewoon voor lul. Omdat ze niet weten waar ze het over hebben! Alles maar dan ook alles ging fout! Als ze willen dat dit weer gaat lopen mogen ze dat hele hk leegvegen en mensen met verstand neerzetten. Anders word het hem niet


Joyjoy Kansloos 24 mei, 09:25

Gelijk heb je, personeel mag weg, management blijft zitten

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!