Ford zet wandelende pakjesrobot in de markt

Ford heeft een bezorgrobot ontwikkeld die op twee benen kan lopen. De autofabrikant hoopt Digit, zoals de robot is gedoopt, binnen enkele jaren de weg op te sturen.

Ford denkt met Digit een oplossing te hebben voor het probleem van de laatste meters bij bezorging met autonome voertuigen. De lopende robot moet straks met het zelfrijdende busje van Ford meerijden en een pakketje vervolgens bij de deur afleveren. Hij is onder meer in staat op trappen en stoepranden te lopen. Om ruimte te besparen, vouwt de robot zichzelf weer op in het busje nadat hij een pakket heeft afgeleverd.

Digit kan maximaal achttien kilo dragen en is uitgerust met laser- en stereocamera’s voor navigatie. Op het zelfrijdende busje waarmee hij meerijdt, zitten talloze sensoren, waarmee data met de bezorgrobot wordt gedeeld. Zo weet Digit op het moment dat hij uit de bezorgbus stapt waar in de wereld hij is. Bij problemen kan de robot met het stationair draaiende busje communiceren en zo hulp krijgen bij het nemen van de juiste beslissing.

Ford werkt samen met startup Agility. Dat bedrijf hoopt binnen twee jaar tussen de vijftig en honderd exemplaren van Digit te hebben geproduceerd.

Bekijk op RetailTrends een video van de wandelende bezorgrobot van Ford.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!