Matt Sleeps geeft voor drie ton aan matrassen weg

Matt Sleeps geeft voor drie ton aan matrassen weg

Matrassenverkoper Matt Sleeps doneert vierhonderd retour gestuurde matrassen aan mensen met een laag inkomen. De voormalige RetailRookie werkt daarvoor samen met kringlooporganisatie RataPlan. 

Matt Sleeps schenkt de vierhonderd matrassen, die een waarde van driehonderdduizend euro vertegenwoordigen, aan de 23 kringloopwinkels van RataPlan. Bezoekers krijgen op vertoning van een minimapas gratis een matras mee. Naast de vierhonderd gratis matrassen starten de twee partijen een langdurige samenwerking om ook in de toekomst teruggestuurde matrassen voor minima beschikbaar te stellen. Om de kosten voor de distributie te dekken, zal RataPlan daar wel een kleine vergoeding voor vragen.

Door een sterke groeispurt van Matt Sleeps is de voorraad in de afgelopen tijd sterk opgelopen, zegt oprichter Joep Verbunt. “Maar we begrijpen dat het kopen van een goed matras niet voor iedereen is weggelegd.” Hij zegt daarom blij te zijn als relatieve nieuwkomer in de markt ‘het goede voorbeeld te kunnen geven’.

Matt Sleeps hanteert voor zijn verkochte matrassen een proefperiode van 120 dagen en zoekt voor de teruggestuurde producten een nieuwe bestemming. Eerder zijn matrassen onder meer ingezet voor evenementen, hotels en charitatieve instellingen.

Reacties 3


Karin Zwijgrecht 28 mei, 13:11

Sympathiek van zo'n jong bedrijf. Dat meer bedrijven hier een voorbeeld aannemen.


Eigenaar bedden speciaalzaak . 28 mei, 15:59

Klinkt heel nobel, maar het zegt iets meer over de kwaliteit van het matras.
Als je 400 matrassen in korte tijd terug krijgt na een proefslaap periode.
en dan nog even de cijfers €300.000,- / 400st = €750,- per matras betekend dan klopt dat niet met de verkoopprijs op z'n site of ze krijgen alleen maar 2 persoonsmatrassen terug.


Martijn Meubel Winkel eigenaar 28 mei, 20:22

Overdreven titel, Matt geeft voor 3 ton aan matrassen weg! “Gratis” proefslapen zit gewoon in de marge verrekend en is dus al betaald door de klanten die het matras wel houden ook niet zo vreemd als een paar lagen standaard schuim wat in 95% van alle matrassen zit bij Matt in 90x200 448,- of 180x200 maat 895,- kost! Oude wijn in nieuwe hippe online zakken en je hebt in eens een verantwoord product & bedrijf zeker met deze “3 ton schenking” verder prima, beter weg geven aan minder bedeelde dan ze te vernietigen, wat met veel retouren wel gebeurt.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!