Big Bazar krijgt er ongeveer vijftig winkels bij. De koopjeswinkelketen gaat panden huren waar tot voor kort de failliete concurrent Op=Op Voordeelshop zat. De winkels zijn gemiddeld zo'n driehonderd vierkante meter.

Big Bazar groeit zo naar circa 170 vestigingen. "Big Bazar heeft het volume nodig om structureel winstgevend te kunnen worden", zegt Michiel Witteveen in het FD. Hij is de nieuwe eigenaar van Blokker Holding, de moedermaatschappij waar Blokker en Big Bazar onder vallen. Witteveen wil met Big Bazar de strijd aan met discounter Action. "Action is een grote Europese speler. Je merkt dat zij te groot zijn voor de partijenhandel die wij bij Big Bazar goed kunnen gebruiken. Er zijn veel partijen van tienduizend flesjes van iets. Voor Action te klein, voor ons prima. We gaan nu het gas openzetten."

Witteveen nam Blokker Holding in april over van de familie Blokker. Hij was daar bestuursvoorzitter en eerder president-commissaris. Witteveen kreeg een onbekend miljoenenbedrag mee om Blokker en Big Bazar gezond te krijgen. Bij Blokker is het volgens Witteveen zaak klanten terug te winnen die zijn weggelopen toen het assortiment opschoof naar het luxesegment. Door kortingen en grote reclamecampagnes is de omzet al gegroeid, zegt Witteveen.