ToyChamp opent dit jaar zeker vier speelgoedwinkels in Nederland

ToyChamp opent dit jaar zeker vier speelgoedwinkels in Nederland

ToyChamp opent dit jaar zeker vier speelgoedwinkels in Nederland. Twee voormalige IntertoysXL-vestigingen, die flink zijn verbouwd, zijn als eerste aan de beurt. ToyChamp begint 4 juli in winkelcentrum De Centrale in Leeuwarden, in een pand van ruim 1800 vierkante meter. 12 juli gaat aan de Havenweg in Helmond een winkel van bijna 1500 vierkante meter open.

In september start ToyChamp in het Arnhemse winkelcentrum De Lely, dat een flinke opknapbeurt krijgt. De speelgoedzaak komt naast een Jumbo-filiaal. In oktober volgt een winkel in winkelcentrum Ringers in Alkmaar. Ceo Koen Nolmans zegt dat er dit jaar mogelijk nog een winkel in Nederland komt, maar hij kan de locatie nog niet delen. Volgend jaar opent in elk geval een winkel in Groningen. 

ToyChamp heeft op dit moment negen winkels in Nederland. Nolmans hoopt op uiteindelijk twintig tot dertig zaken. In België, waar het hoofdkantoor zit, heeft ToyChamp nu zeven winkels. Eind deze maand opent de achtste in Antwerpen. Bijna alle winkels van ToyChamp zitten aan de rand van steden, vaak op retailparken.

Reacties 6


Marcel van ByMarcel.nl 9 jun, 14:24

Heel erg moedig om nog weer es een speelgoedwinkel te openen, maar blijkbaar niet geleerd van geschiedenis. Ik hoop niet dat ik gelijk krijg, maar tot nu toe komen mijn voorspellingen jammer genoeg iedere keer uit. Ik zou zeker geen 30 winkels openen als je het via internet en één groot magazijn kan redden. Zie de kleding verkoop online, alles vanuit één industrieterein in Duitsland net over de grens bij Venlo.


Laurens Beukersq 11 jun, 10:14

Ik denk dat ToyChamp, in tegenstelling tot de concurrenten, de behoeften van zijn klant scherp heeft. Zij zetten met name in op de beleving en optimaliseren daarmee de verblijfsduur van klanten. Kinderen kunnen er niet alleen speelgoed kopen maar ook spelen en beleven. Ik denk dat in de toekomst speelgoedwinkels meer een soort kruising gaan worden tussen een traditionele speelgoedwinkel en een speelpark zoals bijvoorbeeld Monkey Town. Ouders komen niet meer voor een snelle pit stop om de kindertjes snel iets uit te laten kiezen (dat kan ook via het internet of even snel bij de Kruidvat) maar maken er liever een uitstapje van. Ik denk dat de ToyChamp formule zo succesvol is omdat het al op deze ontwikkelingen inspeelt. Partijen zoals Intertoys, Bart Smit en Toys XL laten hier de bal liggen.


Lambert Vos 13 aug, 13:57

Moedig maar het mag van mij slagen


Bros Hinse 15 sep, 17:42

Hoe groot wordt de winkel in alkmaar


Theo Pieters 5 okt, 17:08

In Arnhem geweest helaas zijn voor ons de prijzen in vergelijking met bol. Com aanzienlijk hoger en afdingen was niet mogelijk


Sonny van der Heijden 22 jan, 08:45

Ik hoop ook in Zoetermeer

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!