Euretco Fashion maakt productinformatie inzichtelijk voor retailers

Euretco Fashion maakt productinformatie inzichtelijk voor retailers

Euretco Fashion gaat samenwerken met GS1 Nederland. Door de samenwerking moet het voor retailers die aangesloten zijn bij Euretco Fashion mogelijk worden om productinformatie van leveranciers uit de GS1 database te ontvangen, die nodig zijn voor hun omnichannelactiviteiten. 

In eerste instantie gaan 75 retailers de gestandaardiseerde productinformatie gebruiken. Later zullen de overige retailers worden toegevoegd. Euretco Fashion wil met GS1 aangesloten retailers ontlasten door de distributie van productinformatie centraal te faciliteren. Bovendien moet het kosten besparen en efficiënter werken bevorderen. Het is de bedoeling dat na Nederland ook andere Europese landen van de database gebruik gaan maken, waaronder Duitsland. 

Vanaf deze maand gaan de eerste retailers productinformatie uitwisselen met de leveranciers via de GS1 database. Euretco Fashion vraagt de leveranciers om de informatie op een standaard manier aan te leveren, om het succes van het gebruik te vergroten. 

Onder Euretco vallen onder meer retailers als Intersport, Runnersworld en Libris. GS1 Nederland ontwikkelt uniforme standaarden voor het identificeren, vastleggen en delen van gegevens. Zo kan het retailers samenbrengen met hun leveranciers en logistieke dienstverleners, met het doel een betrouwbare en efficiëntere keten in te richten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!