Nettorama opnieuw 'beste supermarkt', Plus hardste stijger

Nettorama opnieuw 'beste supermarkt', Plus hardste stijger

Nettorama is voor de tweede keer op rij de door consumenten best beoordeelde supermarktketen. Net als in het afgelopen GfK-Kerstrapport staat de supermarkt ook in het Zomerrapport op nummer één. De keten Poiesz bemachtigt voor de tweede keer op rij een tweede plek. 

Opvallend is dat Plus van de elfde plek op de lijst omhoogklimt naar een derde plaats, meldt Distrifood. Daarnaast was Albert Heijn in het Kerstrapport niet in de top tien terug te vinden, terwijl de supermarktketen nu een negende plek bemachtigt. Jumbo stijgt van nummer tien naar plek zes en Boon’s Markt maakt zijn debuut in de lijst op de tiende plaats.  

Boon’s Markt neemt hierbij de plek in van MCD, die niet meer in de lijst is opgenomen. Ook ketens Boni en Hoogvliet vallen buiten de beste tien. De opgeheven formule Emté stond in het vorige supermarktrapport op een derde plek, wat ervoor zorgt dat bijna alle ketens een plaats verschuiven. Ook supermarktketens Boni en Hoogvliet vallen buiten de beste tien.

Bij het onderzoek worden zeventien supermarktketens door consumenten beoordeeld op negen aspecten. Hierbij gaat het om factoren als lage prijzen, personeel en winkeluitstraling.
 

Reacties 4


Jan Janssen 26 jun, 10:35

Ik snap de traditie van het kerst- en zomerrapport en begrijp dat de supermarkten zich graag aan elkaar meten, maar moeten we nu echt wezenlijke conclusies trekken uit verschillen van een paar tienden, of zelfs (als het om plaats 1 en 2 gaat) 4 honderdste verschil?


Sandra Klein 26 jun, 22:18

Nettorama is inderdaad heel goed wij doen altijd onze boodschappen daar maar de plus mag van mij uit de top tien bij ons altijd veel lege vakken of veel nee verkoop met aanbiedingen


M van der Linden 26 jun, 22:28

De Jumbo hanteert niet overal dezelfde prijzen. Zij kijken welke in de buurt zitten. Gemiddeld zijn de Jumbo's in dorpen veel duurder dan de Jumbo's in steden


A.M De Ruijter 27 jun, 17:55

Wij waren in Winterswijk met vakantie, en gingen daar naar de Nettorama,prima supermarkt,vooral groente en fruit,heel goede kwaliteit.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!