FNV: 'Cowboymentaliteit aan de top bij PostNL'

FNV: 'Cowboymentaliteit aan de top bij PostNL'

FNV gaat de acties bij PostNL door het hele land verder opvoeren. De reden hiervoor zou zijn het afsluiten van een ‘slechte cao’ buiten de FNV om. Volgens de vakbond zijn het afgelopen halfjaar verschillende acties gevoerd om met de directie van de pakketbezorgdienst opnieuw om de onderhandelingstafel te zitten, maar wordt hier geen gehoor aan gegeven.

FNV wil nu landelijk 'onverwachte' acties gaan voeren. “We hebben namelijk gemerkt dat PostNL de logistieke stromen bij acties probeerde om te gooien”, zegt een woordvoerder. “Verrassingsacties zijn daarom veel effectiever.” De bond stelt verder dat de integriteit van de pakketbezorger in het geding staat en spreekt over een ‘cowboymentaliteit aan de top. “Zo’n mentaliteit raakt de mensen op de werkvloer het eerst en dan pas klanten.” 

Vorige week werd nog gemeld dat PostNL de drukte wegens het warme weer niet aan kon. FNV zegt nu dat de bezorgdienst ‘verzwijgt’ dat zij rekening moeten houden met de acties van de bond. Daarnaast zegt FNV dat de bezorgservice voor grote uitdagingen staat met de dalende brievenmarkt, de groeiende pakketstroom en het samengaan met Sandd, waardoor het zijn medewerkers ‘hard nodig’ heeft. “Maar PostNL geeft niet thuis als het om een goede cao gaat. FNV blijft de acties opvoeren totdat PostNL de cao-onderhandelingen weer hervat.”
 

Reacties 6


a. champ 1 jul, 11:06

FNV
voormalige club van kok en rosenmoller,
dat zegt alles toch........


J Scheffers 1 jul, 14:31

Heb al ruim 5 weken gedoe met Postnl..de pakketbezorger liegen de hele boel aan elkaar ..geven door dat je niet thuis bent maar gooien geen kaartje in de bus ..ruim twee weken moeten wachten op een salontafel die half DEN Bosch heeft gezien..en gevonden is naast onze fietsenstalling..met het gevolg dat de tafel beschadigd is..Nu wacht ik al dagen op een pakketje..weer had de bezorger op donderdag door gegeven dat ik niet thuis was..Weer lag er GEEN KAARTJE IN MIJN BRIEVENBUS.. kreeg op donderdag een app dat het vrijdag werd geleverd..toen op zaterdag op Zondag een app dat hij vandaag - maandag - zou worden bezorgd tussen 10:00.en half 1
Da's nou jammer weer geen pakketbezorger pakketbezorger gezien..moedeloos wordt ik hier van..


Cor Klimstra 1 jul, 16:04

Laten we weer gewoon naar de winkel in de buurt gaan !


Juriaan Buitendam 1 jul, 17:32

Postnl ik heb er geen woorden voor pakjes worden afgeleverd in de verkeerde straat er wordt ook voor getekend heb nooit wat ontvangen. Ik heb zoveel ellende bij postnl dat ik wel 10 4tjes volkan pennen. Klagen helpt ook niet je krijgt nooit antwoord. Ik hoop dat ze snel failliet gaan dan kan DHL het overnemen die weten wel hoe het moet. De hebben hopelijk bezorgers die niet stelen


Ronald Roelofs 1 jul, 18:20

Als je ziet wat postNL in hun sortering centra doet is puur slavendrijven tegen uitbuit salaris vaak onder minimum loon dus platgooien deze boeven.


tom van veen 1 jul, 19:48

naar de winkel dus gelijk meenemen je ziet wat je koopt
geen gedoe meer

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!