Wordt amazon.nl een volwaardige webshop? 'Daar kan ik niets over zeggen'

Wordt amazon.nl een volwaardige webshop? 'Daar kan ik niets over zeggen'

Hoewel sommige retailers beweren dat amazon.nl dit najaar dan eindelijk een volwaardige webshop wordt, houdt Amazon de kaken op elkaar. "Ik kan er niks over zeggen", meldt Alex Ootes van Amazon na een persbijeenkomst in Amsterdam. Ootes is bij Amazon verantwoordelijk voor de expansie in Europa.

Amazon.nl werd in 2014 gelanceerd; vijf jaar later kunnen klanten er nog steeds alleen maar terecht voor e-books. Voor andere producten worden ze doorverwezen naar de Duitse website, amazon.de. Ootes benadrukt dat die site stap voor stap aantrekkelijker is geworden voor Nederlanders. De site, en ook de app, is in het Nederlands beschikbaar, er kan met iDEAL worden betaald en Prime (met bezorging binnen een dag) is geïntroduceerd. 

Inmiddels komen er drie miljoen artikelen op amazon.de in aanmerking voor next day delivery in Nederland. Sinds dit jaar lukt het volgens Amazon om een miljoen artikelen de volgende dag te bezorgen die voor middernacht worden besteld.

Amazon organiseerde de persbijeenkomst vooral om Prime Day onder de aandacht te brengen. Het koopjesfestijn dat dit jaar in zeventien landen wordt gehouden. Op 15 en 16 juli zijn er volgens Amazon zo'n één miljoen aanbiedingen. Vorig jaar was dit naar eigen zeggen het grootste 'shopping event ever' voor Amazon, dat niet wil vertellen hoeveel Nederlanders toen iets kochten. Nederlanders zijn vooral gëinteresseerd in consumentenelektronica.

Volgens Ootes zijn er geen plannen om in Nederland een groot distributiecentrum te bouwen. De drie fulfilmentcenters vlak over de grens in Duitsland zijn volgens hem toereikend. Bovendien komt er eind dit jaar nog een enorm logistiek centrum in Mönchengladbach bij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!