Staking treft 2theloo in Frankrijk

Staking treft 2theloo in Frankrijk

Toiletjuffrouwen van het Nederlandse bedrijf 2theloo op drie grote stations in Parijs hebben het werk neergelegd. Al tien dagen blokkeren ze de vestigingen, meldt het FD.

Het gaat om de toiletten op Gare du Nord, Gare de Lyon en Gare d'Austerlitz. De toiletjuffen voeren actie omdat ze hun baan dreigen te verliezen. Ze dragen kleding van 2theloo, maar ze zijn sinds 2016 in dienst van onderaannemer Derichebourg. Omdat 2theloo niet verder wil met dat bedrijf vrezen de schoonmaaksters dat ze op andere plekken worden ingezet. Volgens de Franse vakbond CGT gaat het om zo'n veertig werkneemsters, van wie sommigen al twintig jaar op de stations werken.

Financieel directeur Tom Daniëls van 2theloo zegt tegen het FD dat zijn bedrijf eigen mensen wil inzetten. "Op die manier proberen we de kwaliteit van het personeel te verhogen. Dit is een schoonmaakbedrijf en wij hebben ook een winkel. Wij willen mensen die alles kunnen doen." Er moet waarschijnlijk een rechter aan te pas komen om een einde te maken aan de staking.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!