L. ten Cate zet plannen voor meer eigen winkels in de ijskast

L. ten Cate zet plannen voor meer eigen winkels in de ijskast

De plannen van ondergoedmerk L. ten Cate om tien tot vijftien winkels te openen in Nederland zijn stilgezet. Het merk eindigde vorig jaar met een klein verlies en wil eerst de plannen weer in lijn zetten met de omzet. Dat meldt directeur Jeroen van Douveren in een interview met Tubantia.

Sinds de overname door Antea in 2015 is er bij L. ten Cate geïnvesteerd in de verjonging van het merk. Er is onder meer een nieuwe lijn kinderondergoed ontworpen en een jongerencollectie geïntroduceerd. Hoewel de omzet na de overname is gestegen van 22 miljoen naar 26,5 miljoen afgelopen jaar, eindigde de ondergoedmerkvorig jaar door alle investeringen met verlies. Als gevolg schrapt het bedrijf tien van de tachtig banen bij de fabrikant in Geesteren. 

Naast het plan om tien tot vijftien eigen winkels te willen openen, wilde het bedrijf ook een Duitse en Engelse webshop te lanceren. Ook die plannen gaan voorlopig niet door. "Het is te riskant om dat nu allemaal te doen", zegt Van Douveren. De winkels in Enschede, Geesteren, Nuenen en Barneveld blijven wel open.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!