Bestseller-eigenaar investeert in modeplatform

Bestseller-eigenaar investeert in modeplatform

Bestseller-eigenaar Anders Holch Povlsen heeft een investering gedaan in Fashion Cloud, een Duits modeplatform dat vorig jaar fuseerde met het Nederlandse technologiebedrijf Nyon. Brightfolk AS, de particuliere holding van Povlsen, is hiermee toegetreden als nieuwe aandeelhouder van het platform.

Met behulp van de investeringsronde heeft het platform bijna tien miljoen miljoen euro ontvangen van bestaande investeerders. Hiermee wil Fashion Cloud een centraal B2B online modeplatform in Europa te worden. “Met deze financieringsronde verwachten we een sterke impuls voor ons platform op andere Europese markten”, zegt René Schnellen, medeoprichter van Fashion Cloud.

Fashion Cloud is een platform dat inzet op samenwerking tussen retailers en leveranciers. Zo kunnen retailers orders en bijbestellingen plaatsen, maar ook content en voorraad van leveranciers gebruiken. Naar eigen zeggen delen op dit moment ruim 350 modemerken hun productgegevens met 6500 aangesloten retailers verspreid over zestig landen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!