Jumbo en La Place boeken meer omzet

Jumbo en La Place boeken meer omzet

Supermarktketen Jumbo en horecaformule La Place zagen de consumentenomzet het eerste halfjaar groeien. Die steeg met 16,5 procent naar 4,63 miljard euro, waarvan 4,46 miljard betrekking heeft op Jumbo.

Het marktaandeel van Jumbo groeide naar 21,6 procent. Er kwamen 44 winkels bij, waaronder de laatste Emté-winkels die werden omgebouwd naar de Jumbo-formule. De autonome groei van bestaande winkels lag op zeven procent, volgens Jumbo boven het marktgemiddelde.

In de eerste helft van het jaar zijn twintig Jumbo-winkels vernieuwd, er volgen er dit jaar nog twintig. In het najaar komen er vijf supermarkten en twee Jumbo City-winkels bij. Bovendien maakte Jumbo deze week bekend dat het de zes winkels van Agrimarkt in het zuidwesten van het land overneemt.

Jumbo verwacht in het tweede kwartaal van volgend jaar een nieuw landelijk distributiecentrum in Nieuwegein te kunnen openen. De bouw van het volledig gemechaniseerde centrum loopt volgens de supermarktketen op schema. 

La Place opent dit jaar onder meer vestigingen in Roosendaal en Madrid, waarmee het aantal zaken op 105 uitkomt. 

Reacties

Ook Laurus had "top omzetten" de ene groei na de andere, we kennen het resultaat, helaas bestaat Laurus niet meer, ten onder gegaan aan hun "succes"!

Geplaatst door Henk Ermes op 16 juli 2019 om 10:33

@Henk

Helaas? Laurus heeft er een flinke puinzooi van gemaakt. Geen enkele formule die goed gepositioneerd was. Merendeel van de Laurus supermarkten waren verzwakt, verwaarloosd of verliesgevend.

Geplaatst door Seb Seb op 16 juli 2019 om 11:13

La place is goed !Ik werk bij La place bijna 38 jaar,nog steeds met mij plezier

Geplaatst door E Langan op 17 juli 2019 om 15:46

Laatste nieuws

RetailTrends