Ecoalf en Camper bundelen de krachten

Ecoalf en Camper bundelen de krachten

De Spaanse modemerken Ecoalf en Camper hebben samen een collectie duurzaam ontworpen schoenen op de markt gebracht. Het gaat om een herinterpretatie van Campers iconische Pelotas-model.

Het betreft een extra lichte versie van de reguliere Pelotas, gemaakt van honderd procent gerecyclede materialen. Die zijn afkomstig van onder meer plastic flesjes en industrieel afval. De schoenen komen er in het zwart, blauw en wit en zijn beschikbaar in geselecteerde winkels van zowel Ecoalf als Camper.

Camper spreekt van ‘zijn meest milieuvriendelijke schoen tot nu toe’. Voor elk verkocht paar uit de zogenoemde Toghether with Ecoalf-collectie, gaat twee euro naar de Ecoalf Foundation. Dat is een project waarbij wordt samengewerkt met vissers in Spanje en Thailand om plastic uit de oceaan te halen en te recyclen. 

Om klanten duurzame producten te laten kopen is een verandering van klantperceptie nodig, stelde Ecoalf-oprichter Javier Goyeneche in het juninummer van RetailTrends. Daarnaast hamert hij op het belang van een nieuw model voor de modebranche. “We hebben een nieuwe generatie merken nodig die laat zien dat je op een andere manier kunt werken, nog steeds een goed product kunt creëren én geld kunt verdienen voor je aandeelhouders."


Javier Goyeneche is op 12 september een van de sprekers op het Retail & Brands Festival in Amersfoort. Daar gaat hij in op de noodzaak om de modebranche te veranderen, aangezien er geen reserveplaneet is waar we naartoe kunnen als de aarde uitgeput is. Koop hier je ticket.

 


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!