'Marqt op zoek naar nieuwe eigenaar'

'Marqt op zoek naar nieuwe eigenaar'

De biologische supermarktketen Marqt staat te koop. Het bedrijf heeft ING gevraagd om de 'strategische opties te onderzoeken'. Dat bevestigen ingewijden aan het NRC. De supermarkt verkeert al langere tijd in problemen. 

Marqt laat in een schriftelijke reactie weten aan een nieuwe strategie te werken 'voor de versterking en verdere uitrol van het Marqt-merk en filosofie'. Kijken naar 'samenwerking en strategische allianties met externe adviseurs' gaat daarmee gepaard. Bronnen in de financiële wereld achten het niet waarschijnlijk dat Marqt wordt overgenomen door een investeerder. Verkoop aan een andere supermarktketen lijkt waarschijnlijker. 

Ceo van Marqt, Joost Leeflang, stapte binnen een jaar weer op bij de supermarkt en niet veel later vertrok ook de raad van commissarissen. De biosuper draaide in 2017 een verlies van 1,3 miljoen euro bij een omzet van 63 miljoen. Het jaarverslag van 2018 is nog niet gepubliceerd. Begin deze week kondigde Marqt bovendien aan zijn winkels te verkleinen en filialen in Amsterdam en Den Haag te sluiten.

Marqt haalde twee jaar terug met Triodos en Social Impact Ventures twee duurzame aandeelhouders aan boord. Die zouden de retailer helpen om groter te worden, zonder de missie uit het oog te verliezen, vertelde Leeflang eerder dit jaar nog in RetailTrends. "Tegen een reëel rendement, maar wel met een langere horizon.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!