Dekbed Discounter neemt Koopjedeal.nl over

De failliete koopjessite Koopjedeal.nl maakt een doorstart onder de vleugels van Dekbed Discounter. Het personeel gaat mee naar de nieuwe eigenaar en klanten worden gecompenseerd, zegt eigenaar Niels Verwij.

Koopjedeal.nl telt 48 personeelsleden, die in principe allemaal mee over kunnen naar Dekbed Discounter. Of dat ook gebeurt is nog maar de vraag, aangezien de webwinkel in Gouda is gevestigd en de aanbiedingensite in Lelystad. Dekbed Discounter brengt alle activiteiten in zijn eigen hoofdkantoor onder. “We gaan met iedereen praten en kijken wie wil”, aldus Verwij tegenover De Financiële Telegraaf.

Klanten krijgen volgens Verwij snel bericht over een tegemoetkoming. Sinds het faillissement vorige week kreeg curator Victor Kruit vierduizend klachten binnen, omdat klanten hun bestelling wel hadden betaald maar niet geleverd kregen. In totaal was er voor 4,5 miljoen euro aan claims binnengekomen. “We zijn nu aan het onderzoeken op welke manier we iedereen kunnen compenseren”, aldus Verwij.

Koopjedeal.nl kwam begin deze maand in de problemen omdat het bedrijf niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen. Nadat een potentiële koper zich op het laatste moment terugtrok, was een faillissement niet meer te voorkomen. In eerste instantie wil Dekbed-Discounter.nl zo snel mogelijk de site weer online krijgen en de schade voor leveranciers, klanten en personeel tot een minimum beperken.

Dekbed Discounter is naar eigen zeggen de grootste webshop in beddengoed van de Benelux. Vorige maand fuseerde de webshop nog met meubelzaak De Arend, goed voor een jaaromzet van twintig miljoen euro. 

Reacties 1


Alex Stalmeester 19 jul, 11:57

Het is een kwestie van tijd en dan gaat dekbed-discounter failliet.
Dit omdat ze groeien met andermans geld en een flink credit hebben van hun leveranciers. Dus dat gaat een keer fout. Maar dan heeft Niels z'n privé zakken alweer goed gevuld.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!