E-bike steeds populairder; klein deel van omzet uit verkoop gewone fiets

E-bikes nemen in populariteit toe, ook onder scholieren. De traditionele fiets delft daardoor het onderspit. In het eerste halfjaar was bij Accell Group, moederbedrijf van onder meer Batavus en Koga, nog maar zestien procent van de omzet afkomstig uit de verkoop van gewone fietsen. Dat vertelt topman Ton Anbeek aan De Financiële Telegraaf.

"De opmars van de e-bike is een algemene trend, maar Nederland en België leiden hierin", meldt Anbeek. In totaal zijn er nu 2,5 miljoen e-bikes in Nederland, wat ongeveer twaalf procent is van het totaal aantal fietsen in ons land. Anbeek vertelt dat de halfjaaromzet van gewone fietsen in Europa met dertien procent terugloopt. De zestien procent van Accell Group is daarmee 'in lijn met de markt'.

Hoewel de waarde van Accell Group stijgt, is de prijs van het bedrijf nog niet gelijk aan de 33,72 euro per aandeel dat Pon Holdings er in 2017 voor neer wilde leggen. "Er wordt nu hard gewerkt om Accell terug op koers te krijgen, met onder meer de lancering van nieuwe modellen en een betere it-structuur", vertelt Anbeek. Het probleem ligt vooral in de Noord-Amerikaanse tak van Accell, waar de verliezen het eerste halfjaar opliepen. "We zitten hier in het lagere prijssegment, waar intense concurrentie heerst. Het kost meer tijd dan gedacht om de kosten in lijn met de verlaagse omzet te brengen", zegt de topman.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!