Bakker Bart in andere handen

Bart's Retail bv.,de franchiseorganisatie achter Bakker Bart, is in andere handen gekomen. Eigenaar is de nieuwe holding Vital Food, waar ook de foodformule Bakerstreet onder valt.

De aandelen van Bart's Retail (met het hoofdkantoor in Beuningen) en van Bakerstreet (met het hoofdkantoor in Utrecht) zijn overgedragen aan de nieuwe holding. De familie Companjen, de huidige meerderheidsaandeelhouder van Bakerstreet, neemt de plaats in van investeringsmaatschappij Gilde Equity Management en krijgt de meeste aandelen van Vital Food. De andere aandelen zijn in handen van de managementteams van de twee bedrijven. Algemeen directeur Herbert Schalkwijk van Bart's Retail en algemeen directeur Henri Foeling van Bakerstreet vormen het bestuur.

De eerste winkel van Bakker Bart werd in 1977 geopend in Nijmegen. Oprichter was Bart van Elsland, die in 2007 overleed. Bakker Bart heeft inmiddels ruim 170 winkels, verspreid over het hele land. Schalkwijk zegt dat de keten door de samenwerking met Bakerstreet verder kan groeien. Bakerstreet kwam in 1997 voort uit Bakker Bart en splitste zich later af. Het heeft diverse foodconcepten, onder meer met Shell en Albert Heijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!