Einde ook nabij voor winkels Dungelmann Schoenen

Einde ook nabij voor winkels Dungelmann Schoenen

Voor de twaalf winkels (waarvan twee shop-in-shops) en de webshop van Dungelmann Schoenen wordt het faillissement aangevraagd, meldt de curator. Moedermaatschappij Dungelmann bv is vorige week al failliet verklaard. 

De winkels waren nog open en blijven dat voorlopig ook. Via de webshop kan niets worden besteld. 

Volgens curator Rob van Seumeren hebben zich al veel partijen gemeld die een of meerdere winkels willen overnemen. Zodra het faillissement is uitgesproken, wordt gekeken of een doorstart mogelijk is. "Gelet op de partijen die in de markt zijn, en de aantallen, heb ik er wel een positieve verwachting van."

Dungelmann had het al jaren moeilijk, zegt Van Seumeren. Doordat de omzetten terugliepen, is er al gereorganiseerd en zijn er enkele winkels gesloten. Het plan was om nog enkele winkels te sluiten, maar door tegenvallende verkopen in de eerste helft van het jaar is besloten het faillissement aan te vragen. "Er waren weinig vooruitzichten op herstel op eigen kracht."  

Reacties 8


W.A. Broer 23 jul, 20:14

Jammer, jammer, jammer!! Weer een winkel die ten onder gaat door het internet?!


W. Moerhuis 24 jul, 15:50

Niet door het internet, W.A. Broer, maar door andere oorzaken.


Connie Lohuis 24 jul, 16:45

Net een winkelmanager in Hilversum gesproken die al 19 jaar bij Dungelmann werkt. Online heeft hun de das omgedaan. Mensen bestellen vier paar en brengen er drie terug. Soms in kapotte dozen. De hele schoenenbranche heeft daar last van.


El Remmerswaal 24 jul, 18:04

Ontzettend jammer


El Remmerswaal 24 jul, 18:04

Heber altijd met plezier gekocht.


Ouwe vaste Klant uit Hilversum 24 jul, 23:47

Verkeerd beleid, verkeerde collectie en een slechte webshop waar je soms wel tot twee weken op je schoenen moest wachten. Hilversum was ooit een klasse winkel met klasse merken in het duurdere segment. Sinds een jaar of 5 overgenomen door Dungelmann, totaal doorgeslagen in Chinese troep, doorgedraaid in sneakers en goedkope internet troep echt walgelijk. kon het er de laatste jaren niet meer vinden.
Alle mooie merken zoals van Bommel, La Martina, Giorgio, Van Lier, Mauroteci, Unisa, Sendra hebben ze uit de collectie gehaald en ingeruild voor goedkope meuk dus de ondergang volledig aan zichzelf te danken en op het verkeerde paard te wedden. Snelle internet handel waar je niks aan kan verdienen. Opeens een helpdesk, winkels niet meer persoonlijk bereikbaar en snotneuzen aan de lijn van de klantenservice die echt nergens verstand van hebben. Dus Dungelmann die de markt en het weer de schuld geeft lullen uit hun nek, ze snapten er gewoon geen reet van.


M. de Vrind 26 jul, 09:22

Ik heb de laatste jaren heel regelmatig via de webshop gekocht, alles prima op tijd geleverd, Dungelmann heeft nog steeds goede merken in het assortiment, ik kan niet op goedkope troep lopen, maar geloof met ook een hoop dure merken komen uit China, het is niet alleen troep.
Heel jammer dat er weer een top schoenwinkel het niet redt.
Ook in de winkel in Rotterdam altijd goed geholpen.


Joop Ridder 26 jul, 12:18

Ah begrijp nu waarom ik het geld niet terug krijg van geretourneerde schoenen, wel zuur best een fiks bedrag.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!