Het Goed zet in op groei van het winkelbestand

Kringloopwinkel Het Goed gaat meer vestigingen openen in Nederland. Begin september komt er een nieuwe vestiging in Nuenen en er staan een filiaal in Gorinchem en vier nieuwe winkels in Rotterdam op de planning. Dat meldt commercieel directeur Elles Kempers aan RetailTrends.

Het Goed heeft nu 26 vestigingen in Nederland. "We kunnen nog op meer plekken van waarde zijn", vertelt Kempers. De kringloopwinkel groeit naar eigen zeggen tien procent per jaar in omzet. Die groei komt mede doordat Het Goed nieuwe vestigingen opent, maar ook omdat steeds meer mensen de kringloopwinkel weten te vinden. "We hebben een klantgroei van acht procent jaar op jaar. En ik ben ervan overtuig dat de rek er nog lang niet uit is. Er wordt nog veel weggegooid dat door andere mensen nog gebruikt kan worden. Bij die mensen zou je wel meer on top of mind willen zijn".

Kempers stelt dat Het Goed de grootste kringlooporganisatie is in Nederland. Op de winkelvloer werken voor twee derde mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Met de missie 'werk maken door hergebruik' wil het bedrijf hergebruik stimuleren en mensen door middel van een werkplek een kas geven om mee te doen in de maatschappij en door te groeien naar een reguliere baan. Lees het complete interview met Elles Kempers op RetailTrends.nl.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!