'Nederlanders betalen liever gemakkelijk dan veilig'

'Nederlanders betalen liever gemakkelijk dan veilig'

Bij het online winkelen vinden Nederlanders veiligheid minder belangrijk dan gemak, vergeleken met andere Europeanen. Dat blijkt uit een onderzoek van GoCardless. 

Het onderzoek van GoCardless is uitgevoerd onder zesduizend consumenten verspreid over Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Van de ondervraagden geeft vijftig procent van de Nederlanders aan dat 'snelheid en betaalgemak' het belangrijkste is bij een onlineaankoop. Zeventien procent van de Spanjaarden, 32 procent van de Fransen en 33 procent van de Duitsers vindt dat ook.

Wat betreft veiligheid geeft 46 procent van de Nederlanders aan waarde te hechten aan veilig online shoppen. Frankrijk vindt veiligheid het belangrijkst (62 procent), gevolgd door Duitsland (61 procent), Spanje (58 procent) en de Britten (55 procent). Daarnaast geeft 47 procent van de Nederlanders aan wel eens een betaalproces te hebben afgebroken door een ingewikkelde of langdurende beveiliging. 48 procent van de Duitsers ervaart dat ook gevolgd door veertig procent van de Spanjaarden en 33 procent van de Britten en Fransen.

GoCardless heeft het onderzoek gedaan naar aanloop van de PSD2-wetgeving. De wet houdt in dat webshops twee soorten beveiligingsinformatie moeten vragen van de klant, zoals een pincode en een vingerafdruk. 

 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends