Beveiliging tegen fraude bij Marktplaats niet waterdicht

Beveiliging tegen fraude bij Marktplaats niet waterdicht

De beveiliging van Marktplaats om frauduleuze linkjes tegen te gaan, is niet zo veilig als het lijkt. Dat meldt NOS. Het filter dat Marktplaats gebruikt herkent niet alle internetadressen, waardoor de beveiliging te omzeilen is. 

Marktplaats stelde de beveiliging in, zodat kopers en verkopers niet meer een identiteitscheck konden doen door middel van een betaalverzoek van één cent, om vervolgens bankgegevens van de andere partij in handen te krijgen. Nu blijkt dat die beveiliging alleen werkt voor oude domeinnamen, die eindigen op .nl of .com. Nieuwe domeinnamen eindigend op bijvoorbeeld .finance of .tech herkent het systeem niet. 

Eerder liet Marktplaats weten dat het systeem waterdicht is. Een woordvoerder vertelt nu dat Marktplaats het filter continu verbetert. "Als we merken dat een bepaalde extensie veel wordt gebruikt voor fraude, voegen we hem toe. Waarschuwen voor alle soorten domeinnamen zou het systeem te langzaam maken."

 

Reacties

Vervelender is nog dat marktplaats geen enkele feed back biedt voor oplichtingspogingen. Geen meldingen, geen ondersteuning, alleen doorverwijzing naar de politie waar niemand wat mee kan. Gisteren werd ik nog geconfronteerd met een betaalverzoek voor storting van 1 cent, maar die kan ik dus nergens kwijt.

Geplaatst door Jaap vV op 25 juli 2019 om 12:06

Op marktplaats heb je honderden gevallen van oplichting per dag. En deze gevallen zijn door eBay makkelijk te herkennen maar zouden bezoekers afschrikken en het beetje winst dat ze binnen harken te niet doen. Het enige wat ze dus doen is een paar fte inzetten om erger te voorkomen. Maar je ziet ook duidelijk het verkeer verhuizen richting speurders en Facebook, het publiek begint het ook door te krijgen.

Geplaatst door Hanky Panky op 27 juli 2019 om 00:24