Aldi boekt vooruitgang op het gebied van duurzaamheid

Aldi boekt vooruitgang op het gebied van duurzaamheid

Aldi Nord boekt naar eigen zeggen vooruitgang op het gebied van duurzaamheid. De supermarktketen meldt in het duurzaamheidsrapport over 2018 dat er vooral is ingezet op duurzamere structurering van de productlijnen, mensenrechten en klimaatbescherming. 

Inmiddels hebben 1024 producten bij Aldi een Europees biologisch keurmerk. Dat is een stijging van 28 procent. Het aantal fairtradeproducten nam met 23 procent toe tot negentig.

Aldi bespaarde 10.300 ton aan CO2 door zelf energie op te wekken, dat is 55 procent meer dan in 2017. Verder stopte de supermarktketen met plastic tasjes die maar één keer gebruikt kunnen worden. Dat betekende een vermindering van 1660 ton plastic. Aldi stopt dit jaar met gratis plastic tasjes voor groente en fruit.

Vorig jaar publiceerde Aldi voor het eerst een mensenrechtenverklaring op de site. Oxfam Nofib stelde begin deze maand vast dat de vijf grootste supermarktketens in Nederland te weinig doen om schendingen van mensenrechten in ontwikkelingslanden tegen te gaan. Aldi scoorde met Lidl en Plus het slechtst.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends