Supermarktketen Tesco schrapt 4500 banen

Tesco, het grootste supermarktconcern van het Verenigd Koninkrijk, schrapt na een eerdere ontslagronde in januari nog eens 4500 banen. De ontslagen vallen voornamelijk bij de 153 Metro-winkels, die vooral in de stadscentra zijn gevestigd.

Deze winkels waren oorspronkelijk bedoeld voor de wekelijkse boodschappen, maar het blijkt dat zeventig procent van de klanten ze gebruikt om eten voor dezelfde dag te kopen. Bij de Metro-winkels worden schappen voortaan sneller gevuld en er zullen minder producten worden opgeslagen. Personeel moet flexibeler gaan werken, zodat klanten op het drukste moment van de dag goed worden geholpen.

Ook bij Express-winkels, zaken met de kleinste oppervlakte, worden wijzigingen doorgevoerd. 134 van de 1750 Express-winkels gaan later open en eerder dicht. 

"Het is geen gemakkelijke beslissing om afscheid te nemen van collega's, maar we moeten ervoor zorgen dat we relevant blijven voor onze klanten", zegt directeur Jason Tarry. Bij Tesco werken zo'n 340 duizend mensen. In januari verdwenen al duizenden banen, in tientallen winkels verdwenen versafdelingen.

Reacties 1


Bert Ysfogel 7 aug, 13:37

Ziet er naar uit dat de Britten een no-deal Brexit "goed kunnen gebruiken".

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!