Xenos toch door met 150 winkels

Xenos toch door met 150 winkels

Xenos gaat op eigen kracht door met zo'n 150 winkels. Eerder was het plan dat het Belgische Casa een groot deel van de filialen zou overnemen, maar dat is van de baan. Dat meldt Xenos aan Het Parool.

Vorig jaar werd bekendgemaakt dat 110 van de in totaal 170 Xenos-winkels zouden worden omgebouwd tot een Casa-filiaal. Xenos zou dan zestig winkels overhouden. In augustus vorig jaar werd duidelijk dat Casa van vijftien winkels af zag: Xenos zou er 75 houden. Inmiddels blijkt dat de uitbreiding van Casa in Nederland stokt. 

Xenos viel jarenlang onder Blokker Holding, maar valt daar inmiddels buiten. Net als Casa is Xenos eigendom van de familie Blokker.

Reacties 7


c k 9 aug, 11:48

nieuwe formule CASA dus niet al te succesvol


p v 9 aug, 12:17

Jammer dat Casa minder succesvol is in Nederland. Ik vind het zelf sfeervolle winkels, maar schijnbaar wil de gemiddelde Nederlander toch nog steeds fabriekshallen met goedkope "troep".


Davi Lexx 9 aug, 15:38

Het zijn ook wel sfeervolle winkels,
Echter koopt de consument niet ieder seizoen de nieuwste prints kussentjes met bijpassende kandelaars, lampen, theedoeken, servetten, baddoeken etc. Dat doen consumenten tegrnwoordig 1x in de zoveel tijd.
Eenmaal gedaan loopt men heel sfeervol door de winkels maar geven dan geen cent meer uit.
Vrij logisch


Jeroen F. 10 aug, 10:53

Recentelijk ben ik bij de CASA in Den Haag (Grote Marktstraat) geweest. Deze winkel vond ik zelf m.i. veel mooier (en ook sfeervoller!) dan de Xenos, die in Den Haag toevallig heel vlakbij zit. Zelf kom ik ook nog wel eens in Duitsland, waar woonwinkelketens als Depot, Nanu Nana en Butlers zitten. Vooral de eerste twee genoemde (Depot en Nanu Nana) lijken het daar m.i. juist erg goed te doen. Depot heeft ook iedere keer nieuwe prints en telkens het hele jaar door weer nieuwe collecties (is wel van een beduidend hoger niveau dan de Xenos). Dus een goede woonwinkelketen runnen kan wél. Of is de Duitse markt gewoon beter geschikt voor een woonwinkelketen dan de Nederlandse markt? Maar dat lijkt mij sterk. Misschien moet Xenos net als Depot een hoger niveau van kwaliteit en assortiment invoeren, meer werken met thema's en veel vaker de collecties wisselen (waardoor je ook een soort van op is op gevoel voor de klant creëert en de klant ook telkens weer verrast wordt met iets nieuws in de winkels). Dat doen ze bij Depot ook. En dat lijkt bij Depot juist goed te werken.


Sandra Verhoek 11 aug, 15:40

Ik vind dat de Xenos juist weer goed bezig is. Vernieuwde winkels en een veel betere look and feel. Fijn dat ze er weer zijn in onze stad !
Casa is veel te duur en meer een showroom.


Jeroen T. 12 aug, 18:55

Ik ben ook een Jeroen en kom ook erg vaak in Duitsland. Depot is voor mij dus ook een hele bekende winkel. Toch moet je deze winkel niet vergelijken met Xenos. Persoonlijk vind ik Depot ook helemaal geweldig. Of hij in Nederland zou werken betwijfel ik. De Duitsers zijn namelijk erg gericht op seizoenen en zijn geen mensen die elke 3 a 4 jaar hun interieur omgooien, wel dus ongeveer 4 keer per jaar hun decoratie aanpassen. Volledig afgestemd op seizoen. Dit verschijnsel zie je vaak in landen waar men nog meer leeft met de natuur. In Nederland is daar nog weinig van over. Gevolg is dat dan ook cultuur en traditie verloren gaat. Op natuur, traditie en cultuur speelt Depot erg in. Xenos is meer gericht op kleine spulletjes en het veranderen van je interieur eens in de 3 tot 4 jaar. Wat er te vinden is aan seizoensdecoratie is vaak kinderlijk en lelijk in je interieur. Je zou xenos dan ook wel een wat betere Action kunnen noemen met meer vast assortiment. Naar mijn mening is Xenos dan ook niet hetzelfde als Depot en zou het best naast elkaar kunnen. De gemiddelde Duitser vind namelijk Xenos ook erg interessant. Wat bij Xenos staat vind je daar ook minder terug. Iig niet vergeten Duitsers zijn gek op Deko en die vind je daar in bijna elke winkel terug. Of het nu de drogist is of een supermarkt. Zelfs bij de discounter.


Freek Hilgerdenaar 2 dec, 17:06

Ja Casa is de mooiste NON FOOD showroom van Nederland, het is geen koopwinkel maar een kijkwinkel, geweldig maar dat brengt geen euro op!!!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!