Klanten failliet erotiekbedrijf Pabo voor drie ton gedupeerd

Klanten failliet erotiekbedrijf Pabo voor drie ton gedupeerd

Klanten van Pabo zijn door het faillissement van het erotiekbedrijf voor bijna 300 duizend euro gedupeerd. Ze hadden seksspulletjes besteld, maar kregen die niet. Dat blijkt uit het faillissementsverslag dat deze week is gepubliceerd.

Pabo, onderdeel van het Duitse Beate Uhse, ging vorige maand failliet. Het bedrijf (officieel Pabo 4.0) in het Zeeuwse Hulst leed vorig jaar een verlies van bijna 12,5 miljoen euro op een totaalomzet van ruim 30,5 miljoen euro. Een financier leende ruim achttien miljoen euro, maar Pabo was niet in staat om de lening af te lossen. Daarop eiste de financier zijn geld terug en sprak de rechtbank op 8 juli het faillissement van Pabo uit.

De kans dat klanten hun geld terugkrijgen, is klein. Het boedelsaldo bedraagt slechts iets meer dan 112 duizend euro. Bovendien zijn er in totaal vorderingen ingediend van bijna drie miljoen euro, onder meer door leveranciers.

De webshops van Beate Uhse, waaronder die van Pabo, zijn inmiddels overgenomen door het bedrijf EDC (EasyToys.nl). RetailTrends sprak vorige maand met eigenaar Eric Idema.

Reacties 2


Harry Jansen 10 aug, 13:05

Lullig


John Joppe 10 aug, 22:32

Mooi klote

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!