Appdate: Nooit meer onnodig levensmiddelen weggooien

RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Samsung, Metro en A.S. Watson.

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Samsung, Metro en A.S. Watson.

Samsung
Samsung trekt samen op met het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties. Het elektronicaconcern wil klanten bewuster maken van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Deze Global Goals moeten een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. In de app staan alle zeventien ontwikkelingsdoelen, met daarbij tips en acties hoe gebruikers eraan kunnen bijdragen. De app is beschikbaar in negentien talen en wordt vooraf geïnstalleerd op nieuwe toestellen. Later kan de applicatie ook op andere smartphones worden gedownload.

Metro
Levensmiddelen kunnen vaak nog best worden gegeten nadat de houdbaarheidsdatum is verstreken, maar toch wordt er veel eten weggegooid. Zonde, vinden de initiatiefnemers van de FreshIndex. De app, die in Duitsland in groothandels van Metro wordt getest, kan een dynamische houdbaarheidsdatum tonen. Gebruikers scannen de barcode van het product en moeten aangeven hoe ze het vervoeren en hoe ze het bewaren. 

A.S. Watson
Het moederbedrijf van Kruidvat en Trekpleister, A.S. Watson, is een samenwerking aangegaan met Prenetics om op basis van een speekselmonster gegevens te achterhalen van een klant. Het onderzoeken van het DNA gebeurt middels de Circle DNA-test, die meer dan vijfhonderd rapporten kan leveren op basis van DNA. De technologie kan bijvoorbeeld preventief advies geven bij gezondheid, vruchtbaarheid en voeding. Na het doen van de test krijg je mogelijke aanbevelingen via een app op je telefoon. De test is momenteel alleen nog beschikbaar in Hongkong maar komt ook naar de andere landen waar A.S. Watson actief is.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen