Xenos bouwt alle winkels om: 'We zijn er nog lang niet'

Xenos heeft inmiddels zestig van zijn 150 winkels van een nieuwe inrichting voorzien. Ook de overige winkels worden verbouwd, zegt ceo Linda Keijzer tegenover RetailTrends. “We zijn lekker onderweg.”

Xenos had aanvankelijk het plan het merendeel van zijn winkels over te dragen aan zusterketen Casa. Maar toen Keijzer in mei vorig jaar aan boord kwam, kreeg ze de gelegenheid om de toekomst van de winkelketen te heroverwegen. Uit onderzoeken bleek dat de formule nog populair was bij klanten, zegt ze. “Het merk is niet overleden, maar er zit een kans van bouwen in.”

Xenos heeft dertig winkels overgedaan aan Casa en gaat met de overige 150 onder eigen vlag door. In de nieuwe inrichting is onder meer gekozen voor lage stellingen. “Niet meer van die hoge, waar het een doolhof is”, zegt Keijzer. Daarnaast wordt het assortiment op een andere manier gepresenteerd, meer op inspiratie gericht. “Voorheen zetten we gewoon producten neer: nou, veel plezier ermee.”

De retailer, voorheen onderdeel van Blokker Holding, timmert volgens Keijzer aardig aan de weg. De omzetten zijn volgens haar ‘goed’ en ook de webwinkel noemt ze een succes. "We zijn er nog lang niet. Niet alleen moeten alle andere winkels nog worden omgebouwd, maar we moeten er ook voor zorgen dat de consument ons steeds meer weet te vinden.”

Lees het hele interview met Linda Keijzer op RetailTrends.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!