Spar kiest voor nieuwe directiestructuur

Spar kiest voor nieuwe directiestructuur

Marie-José Rutten wordt per 1 oktober benoemd tot directeur HR & organisatie van Spar. Daarnaast zoekt de supermarktketen naar invulling voor de nieuwe rol van directeur finance & IT.

Spar maakte eerder al bekend dat de functie van Edith Appels, die sinds 2014 als cfo/coo bij de retailer werkt, verdwijnt en dat zij de organisatie verlaat. De wijzigingen zijn het gevolg van een nieuwe directiestructuur. Spar spreekt van een ‘ceo-bestuursmodel’ met John van der Ent als eindverantwoordelijke. Naast de nieuwe rol van directeur finance & IT ontstaat de functie van directeur operations, die vanaf 1 oktober wordt ingevuld door Pim Dirckx.

De nieuwe structuur is volgens Spar nodig om de verdere groei te kunnen waarborgen. Volgens Van der Ent is de winkelportefeuille van Spar  weer gezond en zijn de exploitaties zijn op een goed niveau. Daarnaast groeit het aantal winkels. Volgens de topman is er meer aandacht nodig voor het verder professionaliseren van de bedrijfsbegeleiding en de implementatie van tools en systemen voor operationele processen in de winkel.  

Spar is bezig zijn winkelnetwerk te moderniseren. Daarnaast wil de retailer groeien met nieuwe hightrafficlocaties en moeten alle buurtwinkels worden omgebouwd naar het zogenoemde 3.0-format.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends