Consumentenorganisatie waarschuwt voor Chinese webwinkels

Consumentenorganisatie waarschuwt voor Chinese webwinkels

Consumentenorganisatie Test Aankoop onderzocht zes Chinese webwinkels waarbij verschillende pijnpunten naar boven kwamen. Onder meer de lange levertijd, kwaliteit en de veiligheid van de producten werden onder de loep genomen. In het onderzoek werden de webwinkels Banggood, Dealextreme, MiniInTheBox, Tinydeal, AliExpress en Wish meegenomen. 

De consumentenorganisatie plaatste 64 bestellingen verspreid over de zes webshops. Daarvan hadden veel een levertijd van 24 dagen. De kortste tijd was negen dagen en de langste levertijd bedroeg 64 dagen. Een op de tien bestellingen werd helemaal niet geleverd. Daarnaast laat de kwaliteit soms te wensen over en zijn de handleidingen vaak onleesbaar.

Bij het bestellen van de producten worden vaak extra kosten gevraagd, zoals voor een verzending van minstens 22 euro, waarop 21 procent btw gevraagd wordt. En voor producten boven de 150 euro worden kosten voor Europese invoerrechten gerekend. 

Aanleiding voor Test Aankoop om het onderzoek te doen, was de toename in het aantal kachten over de webwinkels. "Allicht laten ze zich leiden door de heel lage prijzen en miskijken ze zich op de risico's", zegt een woordvoerder van de consumentenorganisatie.

Reacties

Er klop niets van dit artiekel
De producten worden zonder BTW geleverd en producten boven de €24.99 moet je al invoerrechten betalen. Verder zijn heel veel producten het zelfde als wat je in de Nederlandse webshop koop alleen dan een stuk goedkoper. Producten die niet geleverd worden krijg je je geld voor terug heb dat meerdere keren mee gemaakt. Altijd zonder problemen en ja je moet er even op wachten maar daar is de prijs ook naar

Geplaatst door Peter Hoogervorst op 21 augustus 2019 om 19:57

Precies!
waar denkt de consumentenbond dat de in NL verkrijgbare prullaria vandaan komt?
Juist, uit o.a. china.

en daar verkopen ze het voor bv 5 euro, maar hier betaal je 19.95.

voorbeeld : ik kocht een middenmotorset van een bekend merk,om bestaande fiets om te bouwen dat o.a. Stelka ook gebruikt.
totale kosten 310 euro incl.invoer rechten.

diezelfde set kost hier in NL 700 euro..

levertijd 3 weken.

Geplaatst door Frank .JANSSENS op 21 augustus 2019 om 22:18

Laatste nieuws

RetailTrends