Douglas wil tientallen winkels sluiten

Douglas wil tientallen winkels sluiten

Douglas wil eind volgend jaar zeventig winkels op slot doen. Het zou daarbij vooral gaan om vestigingen buiten het thuisland Duitsland, meldt het Duitse vakblad Manager Magazin. Hoeveel winkels in Nederland dichtgaan, is niet bekend.

In Europa zijn er zo’n 2400 winkels van de Duitse parfumerieketen te vinden. Uit onderzoek naar alle vestigingen bleek dat voor de zeventig filialen waar het omgaat op lange termijn geen groeiperspectief meer bestaat. De winkels worden van de hand gedaan door het niet verlengen van aflopende huurcontracten, samenvoegingen en de afstoting van winkels.

Het bedrag dat met de sluitingen wordt verdiend, wil Douglas gebruiken voor het openen van flagshipstores in grote steden en het moderniseren van bestaande. De parfumerieketen laat weten zoveel mogelijk van zijn medewerkers te willen behouden.
 

Reacties

Geen verrasing als je eerder deze week aangeeft same-day-delevery voor EURO 3,95 te gaan aanbieden.
Dan is 70 filialen op het hele bestand nog erg weinig.

Geplaatst door Machiel R op 23 augustus 2019 om 16:50

Zal wel een stad als Den Helder worden. Etos, H&M én Steps doen ook deze week haar deuren dicht in de stad.

Geplaatst door Jan Tersteek op 25 augustus 2019 om 17:56

Geen verrassing! Klanten laten zich niet in de maling nemen met hoge kortingen die worden aangeboden als trekker. Vervolgens in de winkel blijken er twee prijslijnen te zijn voor producten waardoor de korting in één keer halveert!

Geplaatst door Frank Van Haren op 26 augustus 2019 om 12:20

Laatste nieuws

RetailTrends