Coolcat over een maand terug op de markt

Coolcat over een maand terug op de markt

Coolcat wordt op 1 oktober geherlanceerd als webshop voor kinderkleding. Daarbij wordt gemikt op jongens en meisjes tussen vier en twaalf jaar oud.

De naam van de nieuwe webwinkel is Coolcat en krijgt niet, in tegenstelling tot eerder gemeld, de toevoeging ‘junior’. De focus van de collectie komt te liggen op naar eigen zeggen ‘vanouds sterke en populaire’ productgroepen, zoals jassen, jeans, sweatshirts en t-shirts. Naast de eigen webwinkel zal de kleding van Coolcat verkocht worden via Wehkamp.

Coolcat werd na het faillissement eerder dit jaar ondergebracht bij zusterketen America Today. Daarop is in de fysieke winkels gestart met een leegverkoop. De verwachting is dat volgende maand de laatste vestigingen hun deuren sluiten. Plannen om onder een andere naam een nieuwe winkelketen in de panden te starten, waar eerder sprake van was, zijn voorlopig op de lange baan geschoven.

Coolcat wordt in principe een online speler, maar krijgt ook enige fysieke aanwezigheid. Zo komt er een shop-in-shop bij een nieuwe America Today-winkel die binnenkort opengaat in Alkmaar. Mogelijk komen er meer shop-in-shops, zegt mede-eigenaar Jonathan Kahn. Een terugkeer met eigen fysieke winkels voor Coolcat staat volgens hem niet op de planning. “Maar we sluiten niets uit.”
 

Reacties 2


James Cooper 28 aug, 11:25

En zo is het Roland Kahn weer gelukt van z’n schulden af te komen, z’n personeel en z’n huurcontracten. En kan hij, of z’n zoon, met een schone lei weer beginnen. Wanneer wordt deze manier van pzelfverrijking nou eens aangepakt in Nederland?


Marcel Schwegler 28 aug, 17:22

een ? is op zijn pllats

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!