Deliveroo moet toch pensioenpremies betalen

Deliveroo moet toch pensioenpremies betalen

De rechtbank heeft geoordeeld dat maaltijdbezorger Deliveroo toch pensioenpremies moet betalen voor zijn Nederlandse werknemers. Het besluit geldt voor personeel met een arbeidsovereenkomst. De rechtbank verplicht Deliveroo bovendien om de achterstallige premies van ruim 638 duizend euro te storten in het pensioenfonds van de werknemers.

De rechter heeft bepaald dat Deliveroo onder het Pensioenfonds Vervoer valt, aangezien de kernactiviteit het bezorgen van maaltijden is. Volgens Deliveroo is niet maaltijden bezorgen maar het bieden van een online platform de kernactiviteit van het bedrijf. Daarom is Deliveroo het niet eens met de uitspraak van de rechter. 

FNV reageert tevreden op de uitspraak. "De rechter vindt opnieuw dat Deliveroo de cao moet toepassen en pensioenpremie moet betalen", zegt bestuurder Sylvia Pilger. "We zijn verheugd dat dit geld naar de werknemers gaat en niet in de zak van Deliveroo verdwijnt.’’

In de uitspraak is nu alleen het personeel met een arbeidsovereenkomst meegenomen. Over de zelfstandige ondernemers die voor Deliveroo werken is nog geen beslissing genomen. Sinds 2017 werkt Deliveroo uitsluitend nog met zzp'ers, maar de rechtbank stelde begin dit jaar dat de samenwerking met die freelancers ook geldt als arbeidsovereenkomst. Welke pensioenregeling getroffen wordt voor de zelfstandige ondernemers, wordt pas besloten als de rechter uitspraak heeft gedaan over het samenwerkingsverband tussen beide partijen. 

Reacties

OK, dit lijkt een mooie stap, maar als Deliveroo niet meer werkt met contracten, wat voegt het nu dan toe?

Geplaatst door Bob de Vries op 28 augustus 2019 om 20:37

Laatste nieuws

RetailTrends