Decathlon bouwt dc van 45 duizend vierkante meter

Decathlon bouwt dc van 45 duizend vierkante meter

Het distributiecentrum van Decathlon in Tilburg zal 45 duizend vierkante meter gaan beslaan en komt op bedrijventerrein Kraaiven. Het plan is dat het dc medio 2020 zijn deuren opent. 

Het distributiecentrum wordt in twee fases gebouwd. Vanuit het nieuwe logistieke centrum wil Decathlon zijn winkels in Nederland bevoorraden. In eerste instantie biedt het dc werk voor 150 mensen. Dat is aanzienlijk minder dan de vier- tot vijfhonderd nieuwe banen die begin dit jaar voorspeld waren.

Bedrijventerrein Kraaiven is al de derde mogelijke locatie voor het distributiecentrum. Eerder wilde Decathlon het logistieke centrum bouwen op bedrijvenpark Zwaluwenbunders, maar de gemeente had dat plan in de ijskast gezet. Toen had de sportketen zijn oog laten vallen op het industrieterrein Charlotte Oord, maar daar was het broedseizoen te vroeg begonnen, waardoor de bomen niet gekapt konden worden voor het bouwrijp maken van de grond, laat directeur Adriaan Molenschot van bouwer HVBM weten aan het Brabants Dagblad. HVBM had het terrein op de Kraaiven al gekocht, waardoor het plan snel rond was.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends