Eerste Lego-winkel gevestigd in Hoog Catharijne

Eerste Lego-winkel gevestigd in Hoog Catharijne

Lego opent in oktober zijn eerste officiële Nederlandse winkel in de Zuidpassage van Hoog Catharijne in Utrecht. De opening valt tegelijk met het evenement Lego World in de Jaarbeurs.

In de winkel van zo'n tweehonderd vierkante meter is straks een brede selectie van de nieuwste sets te vinden. Ook kan er in de winkel met de legosteentjes worden gespeeld en worden er bouwwedstrijden en andere evenementen georganiseerd, meldt RTV Utrecht.

Er waren al wel Lego-winkels die door franchisenemers werden uitgebaat in ons land, maar nog geen filialen in eigen beheer. Later dit jaar volgt de opening van een flagshipstore in Amsterdam. 

In China breidt Lego in hoog tempo zijn winkelbestand uit. In het eerste halfjaar werden daar tachtig nieuwe winkels gebouwd, aan het eind van het jaar moeten dat er ruim 140 zijn, meldt RTLZ. Wereldwijd denkt het bedrijf aan het eind van het jaar bijna zeshonderd winkels te hebben.

Reacties

2000 m2 voor één speelgoedmerk! Midden in de stad! Daar ga je natuurlijk nooit geld verdienen! Voor een wereldmerk als Lego geen probleem, maar als zelfstandig ondernemer moet je hier niet aan beginnen, natuurlijk!

Geplaatst door Reinder Koornstra op 4 september 2019 om 15:23

Dit is geen winkel, dit is een showcase van Lego. Hier zal nooit geld worden verdiend, als Bol.com en andere online aanbieders wel Lego in de aanbieding hebben wie koopt dan voor volle mep die steentjes.. de enige die hier iets heeft gekocht is de verhuurder die Lego heeft gekocht

Geplaatst door Ralf Van Dalen op 5 september 2019 om 14:33

Typefoutje???
Zou het misschien 200 vierkante meters moeten zijn zoals andere bronnen vermelden. (RTV Utrecht)

Geplaatst door Speelgoed Liefhebber op 5 september 2019 om 18:03

Laatste nieuws

RetailTrends