Fietsenwinkel.nl stapt met LeasePlan in zakelijke leasemarkt

Fietsenwinkel.nl stapt met LeasePlan in zakelijke leasemarkt

International Bike Groep (IBG) is een exclusieve samenwerking aangegaan met leasemaatschappij LeasePlan Nederland. Het moederbedrijf van Fietsenwinkel.nl gaat elektrische fietsen leveren aan klanten van het leasebedrijf en speelt zo in op de snel groeiende markt voor zakelijke fietsers.

IBG start de service onder het label hellorider, waarmee het in Scandinavië al langer actief is. Het fietsenbedrijf levert een ‘full service leasepropositie’ en verzorgt de fietsselectie, aflevering, verzekering, onderhoud en pechhulp. Het moederbedrijf van Fietsenwinkel.nl verwacht volgend jaar zo’n twintig procent marktaandeel van de zakelijke e-bike fietsmarkt in handen te krijgen, goed voor zo’n dertigduizend extra e-bikes. 

Vanaf 1 januari volgend jaar is de nieuwe bijtellingsregeling ‘fiets van de zaak’ van kracht, waarna de verkoop van e-bikes naar verwachting snel zal stijgen. Door de aantrekkelijkere fiscale regels zullen naar verwachting veel werkgevers hun personeel een e-bike aanbieden via een leaseregeling of een vrij te besteden mobiliteitsbudget, al dan niet in combinatie met een leaseauto. LeasePlan is de eerste autoleasemaatschappij in Nederland die op deze schaal in e-bikes stapt.

Ceo Davy Louwers van IBG liet in april al aan RetailTrends weten dat het bedrijf veel groeikansen ziet in zakelijke lease, vooral door de nieuwe fiscale regels vanaf volgend jaar. “Nu zijn er zo’n vierhonderdduizend e-bikes in Nederland, daar komen er dan minimaal 150 duizend bij.” Destijds was Fietsenwinkel.nl met meerdere partijen in gesprek om een leaseconcept voor de zakelijke fietser op poten te zetten.

Vorige maand maakte fietsenbedrijf Pon (van onder meer Gazelle en Cervélo) al bekend volgend jaar zijn leasemodel Lease a Bike te introduceren in Nederland. Bij Pon kunnen zakelijke fietsers vanaf dan een stadsfiets, racefiets, mountainbike of e-bike leasen tegen zeven procent bijtelling. Daarmee kost het zo'n vijf euro per maand om een fiets te leasen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!