Blokker en Intertoys weer herenigd

Blokker en Intertoys weer herenigd

Michiel Witteveen neemt speelgoedketen Intertoys over van Green Swan. Daarmee valt de speelgoedformule weer onder één dak met Blokker, dat sinds begin dit jaar in handen is van Witteveen.

Speelgoedketens Intertoys en Maxi Toys worden 'weer helemaal Nederlands', zegt Witteveen in De Telegraaf. De aankoop is volgens hem gefinancierd door private investeerders, en niet met de bruidsschat die hij van de familie Blokker meekreeg. Over de prijs wil hij alleen kwijt dat die 'scherp' is.

Onder Witteveens Mirage Holding, het voormalige Blokker Holding, vallen ook winkelketens Blokker en Big Bazar. Witteveen zegt volop kansen te zien voor alle formules. "De omzet van Blokker groeit en ook de marge wordt steeds beter. Big Bazar doet het gewoon goed." Hij sluit de aankoop van nog meer winkelketens niet uit.

Intertoys wisselt voor de derde keer in twee jaar tijd van eigenaar. Eind 2017 nam het Britse Alteri de speelgoedketen over van Blokker Holding. Begin dit jaar ging de retailer failliet, waarna het Portugese Green Swan een doorstart realiseerde.

 

Reacties

Natuurlijk wel slim
" De aankoop is volgens hem gefinancierd door private investeerders, en niet met de bruidsschat die hij van de familie Blokker meekreeg. "


Het lijkt wel een stoelendans op een kinderfeestje.

Ben benieuwd of en wie er weer gedupeerd zijn of worden.

Geplaatst door ikke weet het op 7 september 2019 om 12:25

Goh laat me raden....
Vervolgens worden flink aantal slecht lopende filialen omgebouwd naar big bazar....

Geplaatst door Davi Lexx op 7 september 2019 om 18:58

Alvorens Interotys kan worden omgebouwd moet de verhuurder wel toestemming verlenen. Wel van mening dat Witteveen de juiste man is!

Geplaatst door Bart Moes op 9 september 2019 om 11:41

Laatste nieuws

RetailTrends