Blokker en Intertoys weer herenigd

Blokker en Intertoys weer herenigd

Michiel Witteveen neemt speelgoedketen Intertoys over van Green Swan. Daarmee valt de speelgoedformule weer onder één dak met Blokker, dat sinds begin dit jaar in handen is van Witteveen.

Speelgoedketens Intertoys en Maxi Toys worden 'weer helemaal Nederlands', zegt Witteveen in De Telegraaf. De aankoop is volgens hem gefinancierd door private investeerders, en niet met de bruidsschat die hij van de familie Blokker meekreeg. Over de prijs wil hij alleen kwijt dat die 'scherp' is.

Onder Witteveens Mirage Holding, het voormalige Blokker Holding, vallen ook winkelketens Blokker en Big Bazar. Witteveen zegt volop kansen te zien voor alle formules. "De omzet van Blokker groeit en ook de marge wordt steeds beter. Big Bazar doet het gewoon goed." Hij sluit de aankoop van nog meer winkelketens niet uit.

Intertoys wisselt voor de derde keer in twee jaar tijd van eigenaar. Eind 2017 nam het Britse Alteri de speelgoedketen over van Blokker Holding. Begin dit jaar ging de retailer failliet, waarna het Portugese Green Swan een doorstart realiseerde.

 

Reacties 3


Bart Moes 9 sep, 13:41

Alvorens Interotys kan worden omgebouwd moet de verhuurder wel toestemming verlenen. Wel van mening dat Witteveen de juiste man is!


Davi Lexx 7 sep, 20:58

Goh laat me raden....
Vervolgens worden flink aantal slecht lopende filialen omgebouwd naar big bazar....


ikke weet het 7 sep, 14:25

Natuurlijk wel slim
" De aankoop is volgens hem gefinancierd door private investeerders, en niet met de bruidsschat die hij van de familie Blokker meekreeg. "


Het lijkt wel een stoelendans op een kinderfeestje.

Ben benieuwd of en wie er weer gedupeerd zijn of worden.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!